Denisa (29): Syn maloval stále dokola stejný obrázek. Vysnil si nového tatínka a já jsem znovu šťastná

Denisa (29): Syn maloval stále dokola stejný obrázek. Vysnil si nového tatínka a já jsem znovu šťastná
Zdroj: Freepik.com

Denisa byla roky v bouřlivém vztahu. Když otěhotněla, její přítel ji opustil. Na vše zůstala sama. Narodil se jí krásný syn. Když povyrostl, začal malovat stále stejný obrázek muže. Své matce tvrdil, že je to jeho nový tatínek. Potkala Denisa muže z obrázků?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 11. 2020 15:00

S Petrem byl náš vztah už od začátku divoký. Stále jsme se scházeli a rozcházeli. Bylo to s námi jako na houpačce. Když jsem mu řekla, že jsem těhotná, rozešli jsme se definitivně.

Stejný obrázek cizího muže

Na všechno jsem zůstala sama. Porod jsem musela zvládnout bez jakékoliv podpory blízké osoby. Říkala jsem si, co tě nezabije, to tě posílí. Narodil se mi krásný syn Čeněk. Vnesl do mého života znovu světlo a lásku. Začátky byly těžké, ale stály to za to. Velmi rychle jsem se naučila být sama. Čenda rostl jako z vody. Najednou mu byly tři roky a byl to super parťák. Milovala jsem ho nade všechno na světe. Ukázalo se, že ho nejvíc baví malování. Neustále jsem kupovala nějaké fixy a pastelky.

On stále dokola maloval postavičku nějakého muže. Muž byl staršího věku. Syn to maloval s přibývajícím věkem stále detailněji. Jeho obrázky jsem si schovávala. Občas přišel a řekl mi: ,,Mami, takhle bude vypadat muž, kterého potkáš, a bude to můj tatínek.“ Musela jsem skrývat slzy, bylo evidentní, jak mu táta chybí. Ten o něj ale zájem nejevil. Rvalo mi to srdce.

Pomohl mi cizí muž

Podnikali jsme s Čendou hodně aktivit, ale nejvíc ho bavila jízda na kole. Jednou jsme ale měli smůlu a já píchla kolo daleko od domova. Zastavil u nás jiný cyklista. Sundal si helmu a brýle a ptal se, jak nám může pomoci. Když jsem se mu zadívala do tváře, měla jsem pocit, že je mi nějak povědomý.

Nikdo z vesnice to ale nebyl. Odkud ho jen znám, běželo mi hlavou, když mi opravoval kolo. Čeněk jen stál a blaženě se culil. Muž se mi představil jako Martin. Na první pohled bylo vidět, že je tak o deset let starší než já. Byl mi ale velmi sympatický. Nakonec jsme všichni jeli na zmrzlinu, chtěla jsem mu jeho pomoc oplatit.

Když jsme se loučili, požádal mě o telefonní číslo. S ochotou jsem mu ho dala. Čeněk po jeho odjezdu jásal radostí: ,,Mami, to je on, to je můj nový tatínek, já ti to říkal!,,Prosím tě, jen nám chtěl pomoct, je to cizí muž,“ odbyla jsem ho. Ovšem uvnitř jsem cítila, že se nevidíme naposledy.

Syn si vysnil nového tatínka

Druhý den mi volal, že by nás rád pozval na lodičky. Syn kvůli tomu nemohl dospat. Já si se skleničkou vína sedla k obrázkům, které syn maloval. Přiznám se, že mi dal brouka do hlavy. Postupně jsem obrázky procházela. Na každém obrázku bylo datum, kdy to syn maloval, já to tam vždy dopisovala.

Na jednom obrázku byl muž na kole. A my se synem, jak lížeme zmrzlinu. Začala jsem se s Martinem vídat. Mého syna měl velmi rád. Když jsem se na ně dívala, měla jsem pocit, že vidím otce se synem. Je možné, že synovi tak moc chyběl vzor, že si ho vysnil? Martin je úžasný. Čeňka adoptoval a my jsme nyní rodina. Teď Čeněk maluje, jak čekám miminko. Tak si ještě chvíli počkám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články