Lucie (30): Můj malý syn si myslí, že už tu jednou byl. Začínám tomu věřit

Lucie (30): Můj malý syn si myslí, že už tu jednou byl. Začínám tomu věřit
Zdroj: Pixabay.com

Lucie má čtyřletého syna. Dalo by se říct, že jeho chování je bezproblémové, protože je na svůj věk velmi chytrý a vyspělý. Někdy ale říká zvláštní věci, které Lucii trochu děsí. To se navíc poslední dobou začalo stupňovat, když malý Robert začal vyprávět své zážitky z minulého života.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 12. 07. 2020 15:00

Můj syn Robert je moc hodný kluk. Dalo by se říct, že kdyby občas nevedl zvláštní řeči, dělá mi jenom radost. To, co mi ale nedávno začal vyprávět, mě opravdu rozhodilo.

Před těhotenstvím s Robertem jsem musela na potrat

Ještě před Robertem jsem byla jednou těhotná. Bohužel jsem ale kvůli velkým komplikacím a špatnému vývoji plodu musela podstoupit přerušení těhotenství. Byla jsem z toho na dně a velmi jsem to oplakala. Aby Robert nebyl smutný, nikdy jsem mu to nevyprávěla. Pouze jsem mu řekla, že mohl mít bratříčka nebo sestřičku, ale že za námi miminko nakonec nemohlo přijít a pak, že se narodil on. Robert mi na to vždycky podivně odpovídal - já vím, maminko nebo je mi to líto, už tu s tebou jsem a podobně. To mi sice přišlo podezřelé, ale protože je to malé dítě, nepřikládala jsem tomu velkou váhu.

Už jsem tu s tebou jednou byl

To se ale změnilo, když za mnou jednoho dne Robert přišel a povídá mi: „Víš, mami, já už jsem tu s tebou jednou byl, ještě předtím, než jsem se narodil.“ Vyděšeně jsem se ho zeptala, jak to myslí a čekala, že bude jen normálně dětsky filozofovat. On mi ale, protože na svůj věk mluví dost plynule v celých větách, začal vyprávět příběh, jak byl nejdříve v mém břiše, ale pak se něco moc špatného stalo a on musel odejít. Úplně mě v tu chvíli zamrazilo.

Děsí mě, ale začínám mu to věřit

Časem ke svému vyprávění přidal Robert mnohem více detailů. Popisoval mi, jak to pro něj bylo těžké, a že mě hledal, než musel odejít. Říkal mi, že měl velkou radost, když mu bylo dovoleno se znovu narodit. Přestože si s ním o tom nerada povídám, jeho vyprávění je tak barvité, že mu to začínám opravdu věřit. Vůbec netuším, co s tím mám dělat, zda s ním třeba nemám jít k psychologovi. Ale na svůj věk je jinak dost chytrý, takže si myslím, že bych mu tím přidělávala jen stres navíc. Nejhorší na tom všem je, že mu to začínám věřit, takže by nás lékaři měli za blázny oba. Počkám, jak to bude pokračovat a pak uvidím, zda se s tím odvážím někomu svěřit.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články