Světlana (23): Vinou nemilého trapasu jsem přišla o práci, ale získala skvělého muže

Světlana (23): Vinou nemilého trapasu jsem přišla o práci, ale získala skvělého muže
Zdroj: Freepik

Světlana se připravovala na pohovor, na němž jí velmi záleželo. Bohužel měla den blbec a skončilo to šíleným trapasem. Namísto pracovní pozice nicméně získala něco úplně jiného.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 04. 2021 13:00

Velmi jsem stála o místo asistentky ředitele v jedné menší firmě. Před pohovorem jsem velmi dlouho studovala jejich politiku. Chtěla jsem zazářit.

Musela jsem si vyměnit silonky

V den pohovoru jsem byla už od rána velmi nervózní. Stále jsem se nerozhodla, co si vezmu na sebe. Několikrát jsem se převlékala, než jsem zvolila halenku se sukní a k tomu decentní lodičky. Nechtěla jsem budit dojem laciné dívky, ale současně jsem se chtěla cítit dobře. Důležitý je totiž i vnější dojem, který na lidi uděláte.

Ten den jsem moc štěstí neměla. Už cestou na pohovor se mi udělalo oko na silonkách. Stihla jsem si naštěstí koupit nové, jen jsem nemohla najít místo, kde bych si je převlékla. Nakonec jsem to nechala na sídlo firmy. Než mě přijali, odběhla jsem si na toalety. Rychle jsem si sundala děravé silonky a vyměnila je za nové.

To už jsem slyšela, jak volají moje jméno, takže jsem se ve vteřině sbalila a utíkala ze dveří. Přijal mě velmi pohledný a sympatický muž. Trochu mě to rozhodilo, takže jsem chvíli hledala slova. Nejprve mi položil pár otázek. Poté mě vyzval, abych mu ukázala svoji prezentaci, kterou jsem si měla předem připravit. Stoupla jsem si, když vtom muž zakašlal.

Byly mi vidět kalhotky

Koukám, že kalhotky vám ladí k halence,“ řekl zvesela. „Co prosím? Nejste trochu drzý? Jsem tu z jiného důvodu, než si myslíte,“ opáčila jsem, sbalila jsem si věci a nafučeně odkráčela z místnosti. „Co si o sobě ten chlap myslí? Je sice hezkej, ale to ho ještě neopravňuje chovat se jako prasák,“ mumlala jsem si navztekaně.

Nastoupila jsem do výtahu, kde už byly dvě ženy. Jedna se ke mně naklonila a šeptem mi řekla: „Máte vyhrnutou sukni, je vám vidět spodní prádlo.“ V tu chvíli by se ve mně krve nedořezal. Sáhla jsem si rukou na sukni a stáhla ji dolů. Tak proto říkal, že mám hezké kalhotky, došlo mi. Začala jsem panikařit. Nenapadlo mě nic lepšího než se na místo činu vrátit.

Nesměle jsem zaťukala na dveře, kde se pohovor konal. Muž mi přišel otevřít. Hned ve dveřích jsem začala zmateně koktat. „Já se hrozně omlouvám za svoje předchozí chování. Netušila jsem, jak to myslíte s těmi kalhotkami. Ráda bych pohovor dokončila, pokud to bude možné,“ snažila jsem se mu vysvětlit. Muž, který se představil jako Vítězslav, mě vyzval, abych pokračovala.

Práci jsem nedostala, ale mám skvělého muže

Bohužel, nepředvedla jsem to, co jsem měla v plánu. Trapas mi ubral síly a já jsem se už necítila tak sebevědomě. Měla jsem celou dobu pocit, že mi jen čumí na zadek a představuje si ty kalhotky. U pohovoru jsem nepochodila. Na druhou stranu toho dnes nelituji. Vítek mě za pár dní pozval na rande.

Jsou to již dva roky, co spolu žijeme. Kalhotky z pohovoru nás baví dodnes. Myslím, že bude něco pravdy na pořekadle, že všechno zlé je pro něco dobré. Já jsem získala úžasného partnera.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články