Monika (26): Tchyně mě chodí učit vařit. Můj manžel si totiž po svatbě začal stěžovat, že mu doma nechutná

Monika (26): Tchyně mě chodí učit vařit. Můj manžel si totiž po svatbě začal stěžovat, že mu doma nechutná
Zdroj: Freepik

Monika s Honzou jsou manželé jen pár měsíců a už se u nich doma dějí věci. Honza si postěžoval své matce, že Monika blbě vaří. Tchyně neváhala a jela zachránit situaci. Jednou týdně učí Moniku vařit. I když se nakonec zlepšila a umí připravit nová jídla, na Honzu se zlobí, protože to bylo velmi potupné.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 12. 2022 13:00

Je zvláštní, že dokud jsme s Honzou (28) nebyli svoji, nikdy se ani slovem nezmínil, že by mu ode mě nechutnalo. Půl roku po svatbě si začal u své matky stěžovat na to, jak blbě vařím. Musím říct, že se mě to velmi dotklo. Teď ke mně tchyně jednou týdně dochází a učí mě, jak má ženská správně vařit.

Po svatbě přestala manželovi chutnat moje kuchyně

Uznávám, že nejsem žádný michelinský kuchař. Umím pár jídel, která točím stále dokola. Máma mě naučila vařit špagety, usmažit řízky a karbanátky. A umím docela dobrou bramborovou kaši. Můj Honza nikdy neřekl ani popel na to, že by mu ode mě nechutnalo. Jídlo vždycky snědl a pochválil, že bylo dobré.

Jednou jedinkrát mi něco vrátil, protože kuře nebylo dopečené. To se může stát každému. Žila jsem tři roky v tom, že se Honza se mnou má dobře a nic mu nechybí. Před půl rokem jsme se vzali. Nevěřila bych, že se po svatbě může tolik věcí změnit.

Honza začal poslední měsíce brblat. Najednou mu ode mě nic nechutná. Kaše je moc řídká, špagety rozvařené a řízky příliš křupou. Vždycky jsem se to snažila obhájit, protože jsem na daném jídle žádné chyby neviděla. On svoji nespokojenost začal posílat dál. Řekl to tchyni, která se rozhodla, že se stane mou učitelkou vaření.

Tchyně mě učí vařit

Poprvé se u nás objevila s kuchyňským náčiním v polovině září. „Honza říkal, že potřebuješ pomoct s vařením," řekla mezi dveřmi a vtrhla do bytu. „O ničem nevím," divila jsem se. Zamračeně se na mě podívala. Zjevně pochopila, že netuším, která bije. Přišla ke mně blíž a velmi opatrně mi řekla, o co jde. „Honza se mi postěžoval, že blbě vaříš," špitla a pokusila se o soucitný výraz.

„To ti řekl? Že blbě vařímProč to neřekl rovnou mně?" naštvala jsem se. Tchyně mi podala vařečku. Já myslím, že se snažil něco naznačit," pronesla a položila přede mě kuchařku. Neboj, holka, já ti pomůžu. Aby se chlap vracel domů, musí mu chutnat," dodala rázně.

Ten den mě jako malou holku učila vařit brambory a krájet maso. Připadala jsem si jako totální hlupačka, která stojí poprvé v kuchyni. Hned jak přišel Honza domů, uhodila jsem na něj. Tak já podle tebe blbě vařím? Že se nestydíš!" ječela jsem. Honza si z toho ale velkou hlavu nedělal. Ještě mi řekl, že mám být ráda, že mi máma pomáhá.

Manžel je snad konečně spokojený

Uběhly dva měsíce a já už jsem snad zdatná kuchařka. Je pravdou, že vařím jídla, na která bych si předtím netroufla. Moje svíčková je vskutku famózní. Honzovi nemohu přiznat, že jsem vlastně za pomoc jeho matky vděčná. Naštval mě! Hlavně proto, že mi to nedokázal říct do očí a poslal na mě tchyni.

Říkám si totiž, co bude příště. Třeba až se bude nudit v posteli. Tak co? Pošle na mě zase svoji mámu, aby mě učila techniku? Doufám, že je teď spokojený a dá mi na chvíli pokoj. Neví totiž, jak ponižující to pro mě bylo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články