Ivana (68): Snacha se neumí postarat o rodinu a domácnost. Přála bych si pro syna lepší ženu

Ivana (68): Snacha se neumí postarat o rodinu a domácnost. Přála bych si pro syna lepší ženu
Zdroj: Pexels

Každý si přeje, aby si jeho dítě našlo perfektního partnera, se kterým si bude rozumět a bude ho mít rád. Paní Ivana to má taky tak, ale s volbou svého syna nesouhlasí. Má k tomu hned několik důvodů.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 06. 2022 07:00

S manželem jsme se o dítě snažili deset let. Málem jsme to vzdali, ale štěstí stálo při nás. A já nakonec otěhotněla. Můj syn Pavel (30) je jedináček. Ještě teď si pamatuji den, kdy se narodil. Byla jsem tak šťastná.

Pavel je můj vysněný chlapeček

Byl pohodové dítě a je pro mě opravdu vším. S manželem jsme ho vychovali tak, jak nejlépe jsme mohli. Je to hodný chlap, je vlídný k lidem a rád jim pomáhá. Přála jsem mu, aby si našel ženu, která ho dokáže ocenit jako my.

Když se Pavel před třemi lety oženil, doufala jsem, že jeho vyvolená Lenka (29) bude ta pravá. Dlouho jsem si to i myslela, ale teď si tím nejsem vůbec jistá. Zdá se mi, že nedokáže ocenit, jak hodný Pavel je. A proto bych si přála, aby si Pavel našel nějakou lepší.

U syna doma jsem se nestačila divit

Abych došla k takovému názoru, stačilo mi pár návštěv u nich doma. Před rokem se Pavlovi a Lence narodil syn Maxík. Je to úžasný malý chlapeček a já jsem opravdu hrdá babička. Vůbec se mi ale nelíbí, jak se Lenka o něj a o domácnost stará.

Už při první návštěvě, kdy ještě Maxík nebyl na světě, jsem byla překvapená, jak vede domácnost. Všude byl neskutečný nepořádek, dřez přetékal špinavým nádobím a na zemi bylo hrozně moc špíny. Úplně jsem se lepila k podlaze, byla to hrůza. Nechápala jsem, že Lenka nedokázala před naším příjezdem ani uklidit.

Syn není v manželství spokojený

Nezlepšilo se to ani po narození Maxíka. Nepořádek je tam stále. A mám pocit že je ještě daleko větší. Došlo to tak daleko, že si začal stěžovat už i Pavel. „Já už jsem fakt unavený. Přijdu z práce a rozhodně to není tak, že bych si odpočinul. Lenka mi hned dá Maxíka, ať se o něj postarám. A navíc musím vařit, jinak bychom snad neměli co jíst," řekl mi.

Je mi ho moc líto. Když si vzpomenu, co všechno jsem musela zastat, když byl Pavel malý. Rozhodně to nebylo tak, že bych doma nic nedělala. Musela jsem se postarat o celou domácnost, nikdo jiný by to za mě prostě neudělal. Ale Lenka má Pavla. A ten je tak hodný, že všechny domácí práce za ni zastane. A to se mi vůbec nelíbí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články