Kamil (55): Dcera se chce vdát za úplného břídila. Se svatbou nesouhlasím

Kamil (55): Dcera se chce vdát za úplného břídila. Se svatbou nesouhlasím
Zdroj: Unsplash

Kamil protestuje proti svatbě své dcery Jany. Podle něj si vybrala velmi nevhodného manžela. A myslí si, že Jana má na víc. Jenže ona to vidí úplně jinak.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 05. 2022 07:00

Už když se Janička (30) narodila, věděl jsem, že jsem pro ni schopný udělat cokoliv na světě. Je to láska mého života, můj andílek, který mi rozzářil každý den. Bylo úžasné pozorovat, jak postupně vyrůstá v ženu. Teď se ale musím dívat, jak si ničí život.

Nebyl jsem nadšený z přítele mé dcery

S Tadeášem (37) chodí víc jak tři roky. Už když nám ho poprvé představila, věděl jsem, že to není ten pravý muž pro ni. Nebyl ničím výjimečný a ani nebyl inteligentní. Když jsem se ho zeptal, co dělá za práci, dostalo se mi nečekané odpovědi. „Teď zrovna nepracuji, ještě stále hledám, co by mě bavilo," řekl mi. Nemohl jsem uvěřit svým uším, je mu třicet čtyři let a stále hledá, co by mohlo být pro něj vhodné?

Přišlo mi to jako vtip. Já v jeho věku už jsem měl jistou práci, manželku a dvě děti. Nedokázal jsem si představit, že by si moje holčička mohla vybrat horšího přítele. Myslel jsem si, že jim to dlouho nevydrží. Jana je právnička, chytrá holka, a je nadmíru jasné, že spolu nemohou vydržet. O čem by si asi tak povídali?

Ve vztahu jim to klape

Velmi jsem se spletl. Jana vydržela s Tadeášem tři dlouhé roky. Pokaždé jsem musel přetrpět jeho přítomnost na rodinných setkáních. Nijak se nespravil, podle mě je na tom stejně, ne-li hůř. Prací od té doby vystřídal mnoho. Zkoušel dělat v administrativě, jednou pracoval na stavbě, jindy zase řekl, že vidí svoji budoucnost v IT.

Ani v jednom ze zaměstnání se neuchytil, a tak ho z větší části živí Jana, která má stabilní práci už řadu let. S Tadeášem je to pořád dokola. Zdá se mi, že zapomněl dospět. A je uvězněný v mysli čerstvě dvacetiletého kluka, který vůbec neví, jak to v životě chodí.

Budou se brát a já jsem na prášky

K mé smůle ale nedávno Janu požádal o ruku. Byl to pro mě šok, především proto, že Jana se svatbou souhlasila. Stále si myslím, že má navíc. Tadeáš pro ni prostě není ten pravý. Nedokážu si vůbec představit, jak by dokázal finančně zabezpečit rodinu, až se jim jednou narodí děti.

Proto jsem se Jany opatrně zeptal, jestli si je svým rozhodnutím stoprocentně jistá. „Ano, jsem. Vím, že Tadeáše nemáš moc v lásce, ale on se vážně snaží. A teď to vypadá, že se našel v marketingu. Bude to už jen lepší," řekla mi. Bohužel, vím, jak to celé dopadne. Janě zlomí srdce, protože znám muže jako je on. Nikdy si život nesrovnají.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články