Agáta (55): Dcera si za manžela vybrala někoho, koho dobře znám. Bojím se, že to nedopadne dobře

Agáta (55): Dcera si za manžela vybrala někoho, koho dobře znám. Bojím se, že to nedopadne dobře
Zdroj: Freepik

Agáta řeší s manželem Ludvíkem něco, co by je ani ve snu nenapadlo. Jejich dcera Jana chodí s Ludvíkovým dlouholetým přítelem, který je o třicet let starší než ona. Agáta se to Janě snaží rozmluvit, ale ta se svého přítele nehodlá vzdát.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 04. 2022 10:00

Aktuálně s manželem řešíme něco, co mi nedá spát. Naše dcera Jana (23) se zamilovala do rodinného přítele Norberta (55). Je mezi nimi třicet let rozdíl a já vím, že jejich vztah nemá budoucnost. Jana to ale vidí jinak a našich rad nedbá. Bojím se, že tahle láska nebude mít dobrý konec.

Manželův kamarád byl součástí rodiny

Norbert je manželův nejlepší kamarád snad už od plenek. Za tu dobu, co se znají, spolu zažili hodně. Z minulosti je toho pojí víc než dost. Když mi manžel Ludvík (55) svého kamaráda před lety představoval, pochopila jsem, že to je člověk, kterého budu často vídat. Bylo mezi nimi velmi silné přátelství, které je teď ale v ohrožení.

Když jsme se s Ludvíkem brali, Norbert byl pořád sám. Vždycky měl pro ženy slabost a přál si jich poznat co nejvíc. Byl to takový slušný děvkař, který věděl, jak se k ženám chovat. Kolikrát mě mrzelo i za něj, že se neusadí a nemá rodinu. On nám ale tvrdil, že mu takový styl života vyhovuje. Po letech jsem si zvykla na to, že se ženy po jeho boku stále mění.

Sotva jsem trochu poznala jednu, už ji měnila jiná. Ludvík to nikdy nějak nekomentoval. Život svého kamaráda plně respektoval. My jsme měli jiné starosti. Velmi dlouho se mi nedařilo otěhotnět. Na dítě jsme si museli počkat téměř šest let. Rodila jsem, když mi bylo přes třicet a měla jsem pocit, že je to za pět minut dvanáct.

Dcera nám tajila svého přítele

Jana byla vymodlené dítě, nosili jsme ji na rukou. Užívala jsem si každičký den mateřství. Norbert byl z malé Jany zcela unešený. Místy to vypadalo, že se to snad zlomí a bude mít vlastní dítě. Roky plynuly a my byli šťastná rodina. Norbert pořád střídal ženy a my jsme vedli spokojený život. Z Jany vyrostla neskutečně krásná žena.

Byla chytrá, společenská a dokázala rozesmát nejednu chmurnou tvář. Byla to veselá kopa, kterou měli lidé rádi. Když oslavila svoje osmnácté narozeniny, rozhodla se, že chce žít na vlastní pěst. Našla si práci a pronajala menší byt. Oba jsme na ni byli velmi hrdí. Byla rychle samostatná, na můj vkus možná až moc.

Když jí bylo kolem dvaceti, všimla jsem si u ní jisté změny. Přišla mi nebývale veselá a možná i zamilovaná. „Ty někoho máš, viď?" uhodila jsem na ni jednou nečekaně. Janča se jen spokojeně usmála. „Je to na mě vidět, jo?" zeptala se, což jsem brala jako odpověď. Kdo je ten šťastný muž, nám ale dlouho tajila.

Dcera chodí s manželovým dlouholetým kamarádem

Podobné změny v chování jsem po čase zaznamenala i u Norberta. Najednou na Ludvíka neměl čas. Když už u nás strčil hlavu do dveří, byl vyšňořený a bylo jasné, že v tom lítá nějaká žena. „Norbert někoho má?" vyzvídala jsem u manžela. „Taky si to myslím. Tak snad nám ji brzy představí. Tentokrát to vypadá dost vážně," dodal.

Když nás dcera pozvala na oběd, netušili jsme, co se na nás chystá. Čekala nás u stolu a držela se s Norbertem za ruku. „Vy dva?" vytřeštila jsem oči. Celé ty tři roky to spolu tajně táhli. Po nás teď chtějí požehnání, aby se mohli vzít. Já to ale nedokážu. Znám Norberta dost dlouho na to, abych věděla, že to s Janou nevydrží.

Ta mě má za zlou, protože to celé vnímá tak, že jí lásku nepřeji. Ludvík je z toho stále v šoku. Bere to jako zradu nejlepšího přítele. Nechápe, proč si musel vybrat zrovna to nejcennější, co máme. Bojím se, že jí Norbert zlomí srdce.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články