Monika (36): Dcera mého nového přítele mě nesnáší. Bojím se, že takový vztah nemá cenu

Monika (36): Dcera mého nového přítele mě nesnáší. Bojím se, že takový vztah nemá cenu
Zdroj: Pixabay

Monika by si moc přála vycházet s dcerou svého partnera. Ta ji ale nesnáší a nebojí se to dát najevo. Tři roky se Monika snažila, ale už jí dochází naděje, že se jejich vztah někdy změní. Dalibora miluje, obává se však, že to nebude stačit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 03. 2022 13:00

Když jsem se po rozvodu dala dohromady s Daliborem (42), od začátku jsem cítila, že s ním to bude jiné. Nebyl jako můj bývalý manžel, který viděl jen sebe a byl typický sobec. Dalibor je skvělou partií, o kterou bych nerada přišla. A to reálně hrozí, protože jeho dcera Hana (15) mi nemůže přijít na jméno.

Partnerova dcera mě nesnáší

Rozvedla jsem se, když mi bylo třicet let. S Matyášem jsme se brali unáhleně a bez rozmyslu. Všichni říkali, že nám to pro rozdílné povahy nevydrží. Škoda, že jsem je neposlechla, nemusela jsem ztratit šest let života. Nevadí. Chybami se člověk učí. Pak jsem byla sama skoro pět let. Nějaké vztahy jsem měla, ale skončily dřív, než vůbec stihly začít.

Pak jsem narazila na Dalibora. Jsem přesvědčená, že mi byl nějakým způsobem poslán. Panuje mezi námi skvělá shoda. Ve všem si vyjdeme vstříc, máme podobné zájmy. Samozřejmě, čas od času se pohádáme, ale nic dramatického. Náš vztah zásadně nabourává jen jeho dcera z předchozího vztahu.

Hana je patnáctiletá holka, která mě nemá ráda. Cítím z ní, že mě bere jako nepřítele. Nevím, jak na to přišla, ale myslí si, že za rozvrat vztahu jejích rodičů můžu právě já. Těžko jí vysvětlujeme, že si rodiče už dlouho nerozuměli, a že mě Dalibor poznal až poté, co proběhl rozvod. Ona to nevnímá a věří své pravdě.

Mám podezření, že ji očkuje matka

Možná bych se přes to i přenesla a snažila se na našem vztahu pracovat. Jenže na to jsou vždycky potřeba obě strany. Ať udělám cokoliv, vždycky je to špatně. Když si k narozeninám přála lístky na koncert, požádala jsem Dalibora, aby to nechal na mě. Přes známého jsem sehnala VIP lístky a doufala, že jí tím udělám radost.

„Tím si mě nekoupíš," řekla Hana a před mýma očima lístky roztrhala. Měla jsem vztek, současně jsem z toho byla smutná. I po třech letech se snažím, abychom našly společnou řeč. Ona mě ale odmítá. Pobývá u nás vždycky 14 dní, poté jde k matce. Druhý týden, kdy žijeme spolu, to už vypadá na nějakou symbiózu. Pak se ale vrátí od matky a jsme znovu na začátku.

Mám podezření, že ji očkuje právě máma. Osoba, která mě v životě neviděla, nemluvila se mnou. Bude se zjevně jednat o zhrzenou manželku, která rozvod ještě neskousla. Dalibor mi vysvětloval, že manželství prostě nefungovalo, a tak se na rozchodu dohodli. Jak se zdá, jenom jeden z nich dokáže žít dál.

Bojím se, že to nedám

Hanka mi dělá naschvály. Když má někde něco vyzvednout, nebo zaplatit, nikdy to neudělá. Občas mi dokonce zmizí pár stovek z peněženky. Nechci to Daliborovi říkat, ale současně mám pocit, že jí tím dávám zelenou. Ona má pak pocit, že může všechno.

Nedávno jsem se vrátila z práce. Byly u nás její další dvě kamarádky. Kouřily v bytě a měly nahlas hudbu. Snažila jsem se to vyřešit domluvou. Místo toho jsme se pohádaly. „Nejsi moje máma, nemusím tě poslouchat. Jsi jen tátova matrace..." vyhodila mi na oči. Dalibor mě žádá o trpělivost. Já jí měla a myslím, že dlouho, ale už to nedávám. Plánujeme dítě, jenže copak to jde? Co když bude zlá i na nevlastního sourozence? Nechci odejít, ale současně nechci, aby mě ničila patnáctiletá puberťačka.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články