Romana (28): Hledám si partnera podle toho, jestli vlastní nemovitost. Doba je zlá

Romana (28): Hledám si partnera podle toho, jestli vlastní nemovitost. Doba je zlá
Zdroj: Unsplash

Romana si prošla nelehkým dospíváním, dokonce na čas skončila v dětském domově. Podepsaly se tak na ní strachy, které dodnes ovlivňují její rozhodnutí, co se partnerského života týče.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 28. 11. 2021 16:00

Vyrůstala jsem se třemi sourozenci a svobodnou matkou. Nikdy jsme nic neměli, na dárky si máma půjčovala, a potom je celý rok splácela. Oblečení jsme dědili po sobě, ve škole se mi často smáli. Rozhodla jsem se proto, že moje děti se budou mít lépe.

Vím, že sama se na pořádné bydlení nikdy nezmůžu

Vždy jsem toužila po vlastním bydlení, to byl můj hnací motor. Současné ceny nemovitostí mě však přesvědčily, že není jednoduché něco pořídit. Vyučila jsem se kadeřnicí a tolik jsem nevydělávala, momentálně pracuji jako pomocná síla v kuchyni v jednom zámku.

Měřítkem pro nalezení partnera se tak pro mě stalo, aby měl vlastní byt či dům, ve kterém můžeme vychovávat děti. Ačkoliv mi to komplikuje výběr partnera, nemůžu si pomoct.

Nemůžu najít chlapa, který by splňoval má kritéria

Uvědomuji si, že to není standardní. Snažím se s tím pracovat, ale potřebuji vedle sebe muže, který nás dokáže zajistit. Až příliš se bojím, že by moje děti neměly to, co potřebují. "Vypracovat se dá i společně. Ty nehledáš lásku, ale sponzora," osočila mě jednou kamarádka Anička. "Tobě se to mluví. Dům máte od Michalových rodičů, první dítě na cestě a vlastní firmu. Jak ty mě můžeš pochopit?" otázala jsem se.

Je pro mě těžké držet se současnou dobou krok. Na sociálních sítích pořád vidíte, jak se má každý dobře, kupuje jednu drahou věc za druhou a v životě se někam posouvá. Já vím, že s tím, co umím, to nikdy nikam nedotáhnu. Smířila jsem se s tím, že nedokážu tolik vydělat. Ale nemůžu najít chlapa, který by splňoval má kritéria.

Teď váhám, zda dát přednost lásce před majetkem

Začínám mít trochu strach. Vím, že se mi krátí čas a už bych měla mít dítě. Tolik toužím po rodině a zázemí. Dostala jsem se k psychologovi, který v mé honbě za majetkem vidí hendikep z dětství. Já si ho uvědomuji, ale neumím s ním pracovat.

Teď jsem poznala Karla. Dělá stejně jako já pomocného kuchaře. Nemá nic, jen malou pronajatou garsonku. Párkrát jsme si spolu vyšli a mně se opravdu líbí. Je hodný, pozorný a nebojí se práce. Ale já už teď vím, že moc nevydělává. "Dej mu šanci a uvidíš. Už konečně přestaň řešit, kolik má kdo peněz. Peníze se dají vydělat, lásku si nekoupíš," radila mi před pár dny Anička. Já se ale bojím, že s ním nikdy nedosáhnu toho, co si skutečně přeju.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články