Katka (29): Přítel si udělal důvěrnici ze své platonické lásky. Sděluje jí i to, jak často kojím

Katka (29): Přítel si udělal důvěrnici ze své platonické lásky. Sděluje jí i to, jak často kojím
Zdroj: Freepik

Katka si myslela, že společné dítě odvede Martinovy myšlenky od bývalé platonické lásky Moniky. Věci ale dopadly úplně jinak, než předpokládala. Martin si v Monice našel důvěrnici a probírá s ní vše kolem miminka.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 23. 11. 2021 16:00

Když jsme se s Martinem poznali, nevěděla jsem, jakou má minulost. O bývalých partnerech jsme se nikdy nebavili. Postupně jsem zjišťovala, že Moniku, sestru svého nejlepšího kamaráda, velmi miloval, ale jejich láska zůstala nenaplněná. Ona totiž ke vztahu nikdy nesvolila. Necítila to stejně.

Často navštěvoval rodinu své tajné lásky

S minulostí bych se vyrovnala, ale během našeho vztahu se objevilo mnoho náznaků, že to Martin v sobě nemá uzavřené. Jezdil s Monikou na kávu a často trávil čas u její rodiny. Tím, že se kamarádil s jejím bratrem Tomášem, se mu to těžko zakazovalo. Těšila jsem se na den, kdy se Tomáš odstěhuje a Martin už nebude mít důvod Moniku potkávat.

To se mi však tak úplně nesplnilo. Jako rodina byli velmi semknutí a vzájemně se často navštěvovali. A Martina brali jako příbuzného. Za ty roky, kdy chodil s Tomášem na základní školu, se znal úzce i s jeho rodiči. Bral mě tam také, ale nebylo mi příjemně. Zejména setkávat se s Monikou byl očistec. Žárlila jsem na ni.

Chtěla jsem, aby se s ní přestal vídat

Když jsem otěhotněla, brala jsem to jako dar z nebes. Konečně se Martin bude soustředit na svou rodinu a vynechá tu, která k němu nepatří. Stále jsem hledala důvod, proč tolik lpí na cizích lidech. Pro něj však cizí nebyli, naopak. S Monikou si rozuměli tak, jak my si nikdy nenotovali.

"Nepřeju si, abys k nim jezdil," řekla jsem jednou. "Káťo, neblázni. To po mně nemůžeš chtít. S těmi lidmi se znám celé roky, jsou pro mě jako druhá rodina. Od kdy si přikazujeme, s kým se smíme vídat, a s kým ne?" smetl mé přání ze stolu. "Nechci, aby ses vídal s Monikou," opakovala jsem to, co jsem říkala už tolikrát. Těhotenské hormony fungovaly dokonale, probrečela jsem několik dalších nocí, když mému přání nevyhověl.

Probírají spolu, jak často kojím

To jsem však ještě nevěděla, co přijde. Nejen, že se Martin s Monikou vídat nepřestal, ale začal s ní po porodu konzultovat vše, co se týkalo našeho Olivera. Jak často kojím, kde náš malý spí, kolikrát se v noci vzbudí. Kdykoliv se pohádáme, řeší to s ní. Vím to, často si doma nechá přihlášený počítač. Koukala jsem se tam. Mnohokrát. Pořád. "Jsme přece jen přátelé, co po mně chceš? Na kamarády snad ještě nárok mám. Taky si řešíš s holkama svoje věci," obhajoval pořád dokola to, čemu já nerozuměla.

Někdy mám pocit, že na Moniku kouká jako na svatý obrázek. Mluví o ní s takovou láskou. Objeví se všude, kde je ona. Kdykoliv Monika přijede k rodičům na návštěvu, jde k nim na kávu. Vždy mě zve, ať jdu s ním, a já odmítám. Myslím, že by stačilo jediné slovo a hned by za ní běžel. Bojím se, že nás opustí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články