Dana (29): Měly to být dokonalé líbánky. To by nám je ale nesměla zkazit moje rodina

Dana (29): Měly to být dokonalé líbánky. To by nám je ale nesměla zkazit moje rodina
Zdroj: Freepik

Rodina je v životě každého člověka důležitá. Máte se díky ní na koho spolehnout, pokud potřebujte pomoc nebo poradit. O rodině víte, že vás vždy podrží, ale když se rodiče nebo sourozenci objeví někde, kde je vidět nechcete, je náročné jim říct, že už toho bylo dost. Přesně to se přihodilo Daně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 07. 2021 14:00

S Cyrilem (28) jsme se brali teprve nedávno. Svatba byla naprosto nádherná, vydařilo se počasí a nic se nepokazilo. Opravdu jsme si náš velký den moc užili.

Líbánky jsme měli strávit spolu

Snad ještě víc než na svatbu jsem se těšila na líbánky. Měl to být zasloužený odpočinek po více než roce, který jsme strávili ve stresu a shonu. Opravdu jsme neměli ani chvíli klidu. Buď jsme řešili záležitosti spojené se svatbou, nebo chodili do práce, abychom vůbec na tu svatbu měli.

Naše líbánky proto měly být zaslouženým odpočinkem po roce hrůzy. Ještě před svatbou jsme si zařídili zájezd na Korfu. Měli jsme tam strávit dva týdny povalováním u moře, relaxem a usrkáváním koktejlů. Nakonec se naše plány otočily o sto osmdesát stupňů a nemůže za to nikdo jiný než moje rodina.

Na letišti nás čekalo překvapení

Už v den našeho odjezdu jsem tušila, že se něco pokazí. Nikdo najednou neměl čas nás odvézt na letiště. Museli jsme poprosit naše kamarády, protože všichni moji příbuzní se na něco vymluvili. Na letiště jsme se nakonec dostali včas, ale ten největší šok měl teprve přijít.

Když jsme čekali ve frontě na odbavení zavazadel, za mnou se najednou ozvalo: „Překvapení!!“ V tu chvíli mi bylo jasné, že bych raději utekla, než se otočila, ale neměla jsem na vybranou. S neochotou jsem se obrátila a za sebou uviděla rodiče, bratra, jeho manželku a jejich dvě děti.

Měli dobré úmysly

„Víš, miláčku, chtěli jsme vás s Cyrilem překvapit. Všichni jsme si objednali stejný zájezd, pojedeme spolu a užijeme si spoustu legrace,“ informoval mě o šíleném nápadu táta. Už v tu chvíli mi bylo jasné, že legraci si rozhodně neužijeme. Místo momentů strávených jen s Cyrilem, budeme chodit na rodinné výlety, pořád nám někdo bude klepat na dveře a soukromí pro ně bude cizí slovo.

Bylo to přesně tak, jak jsem předpověděla. Čtrnáct dní strávených s rodinou na Korfu patřilo k jedněm z nejhorších, co jsem kdy zažila. Příbuzní svým vlezlým chováním překročili všechny meze, ale nemůžu jim nic říct, je to přece jen moje rodina. Nakonec nám s Cyrilem nezbude nic jiného než si líbánky vynahradit doma.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články