Miriam (60): Od mládí si ráda užívám života. S poslední známostí jsem to asi trochu přehnala

Miriam (60): Od mládí si ráda užívám života. S poslední známostí jsem to asi trochu přehnala
Zdroj: Freepik

Miriam se nechová jako většina jejích vrstevnic. Ráda si užívá a k tomu patří i nejrůznější známosti. S tou poslední to ale podle svého okolí možná trochu přehnala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 01. 2022 08:00

Jsem světačka. Nevedu život, o kterém by si většina lidí myslela, že by příslušel ženě mého věku. Ráda si život vychutnávám plnými doušky a vše, co mi nachystá, přijímám s radostí.

Vždycky jsem si žila podle svého

Takto to mám nastavené snad od narození. Nikdy jsem se proto neusadila. Měla jsem spoustu obdivovatelů, někteří mě požádali o ruku, ale jen pár žádostí jsem přijala. Manželství mi ale nevyhovovalo. Nejraději jsem single a užívám si svobody.

Můj bláznivý život mi také nikdy nedovolil, abych měla dítě. Velmi často jsem cestovala, ať se svými manžely nebo sama, a na cestách se dítě velmi špatně vychovává. Proto jsem se soustředila spíše na práci, ve které jsem opravdu dobrá. Rozhodnutí nemít dítě a žít svobodně většina lidí nechápe, já si ho ale nemůžu vynachválit.

Začala jsem chodit s mladším partnerem

Spousta lidí by si řekla, že žena v šedesáti je na románek krapet stará. Já se ale cítím jako znovuzrozená. Může za to moje nová známost. S Patrikem (27) jsme se potkali během jedné pracovní příležitosti. Bylo mi hned jasné, že se mu líbím. Nemohl ze mě spustit oči. Mně imponovat jeho očividný zájem o mě, a tak když mě po akci pozval na skleničku, souhlasila jsem.

Ještě ten večer jsme spolu skončili v posteli. Bylo to naprosto dokonalé, cítila jsem se, jako by mi znovu bylo třicet. Náš vztah netrval jen jednu noc, ještě to ráno mě Patrik pozval na další den na večeři a já se do něj bláznivě zamilovala.

Teď si naším vztahem nejsem jistá

Bohužel během večeře se něco stalo. V restauraci, kam jsme s Patrikem zašli, neseděl nikdo jiný než můj bývalý přítel. A samozřejmě, že se ke mně hned hlásil. „Nepředstavíš mi svého parťáka?“ zeptal se škodolibě. Určitě tušil, co mezi mnou a Patrikem je. Když jsem mu Páťu představila jako svého partnera, expřítel se jen uchechtl a odešel. Bylo mi pěkně trapně.

S bývalým jsem potom mluvila ještě jednou, tentokrát o samotě. „Nepřijde ti trochu trapné chodit s takhle mladým klukem, mohl by to být tvůj syn. Myslel jsem si, že už bys měla mít rozum,“ poznamenal jedovatě. A mně došlo, jestli jsem to tentokrát vážně nepřehnala.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články