Tomáš (35): Dohodil jsem kamarádovi práci, teď je ve firmě úspěšnější než já

Tomáš (35): Dohodil jsem kamarádovi práci, teď je ve firmě úspěšnější než já
Zdroj: Freepik

Tomáš si kdysi prošel nepříjemným rozvodem. Pomocnou ruku mu podal jeho nejlepší kamarád Filip, který ho takříkajíc vrátil do života. Když se pak octl v problémech Filip, Tomáš mu s radostí pomohl a dohodil místo u něj ve firme. Teď se ale ukazuje, že to možná nebyl nejlepší nápad.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 04. 2022 13:00

Filip (36) je jeden z mých nejlepších kamarádů. Poznali jsme se na vysoké škole, kde jsme studovali stejný obor. Řekl bych, že je to jeden z mála lidí, o kterých vím, že se na ně mohu stoprocentně spolehnout.

Pomohl mi dostat se z rozvodu

Dokázal mi to mnohokrát, naposledy před dvěma lety, když jsem se rozváděl. Byl to opravdu nepříjemný rozchod a já jsem z něho byl velmi špatný. Moje tehdejší manželka se ukázala jako zlá osoba, které jde jenom o jedno – o peníze. Vůbec se nepodobala ženě, kterou jsem si bral.

Filip mi velmi pomohl, abych se z toho otřesného rozvodu co nejrychleji vzpamatoval. Věděl, že jsem na tom opravdu špatně, takže se snažil, abych znovu našel radost ze života. Brával mě do barů i do restaurací, jen abych zapomněl na svou ex.

Chtěl jsem se mu odvděčit

Opravdu jsem mu byl za jeho pomoc moc vděčný, a proto jsem se mu chtěl pomoct, když mi před několika měsíci oznámil, že přišel o práci. „To víš, naše firma šla ke dnu už před tím a covid tomu moc nepomohl," řekl mi upřímně. Přesně jsem věděl, jak bych mu mohl pomoci. Ve společnosti, kde pracuji, jsme zrovna někoho hledali. Byla by to perfektní příležitost, jak se mu odvděčit za to, co všechno pro mě udělal.

A tak jsem šel za šéfem a doporučil jsem mu Filipa, že by byl výborným kandidátem. Prošel výběrovým řízením a nakonec to místo dostal. Těšil jsem se na spolupráci s kamarádem. Jenže brzy mi do smíchu nebylo.

Získal si výsadní místo ve firmě

Filip se ukázal jako výborný zaměstnanec, všichni okolo mě ho jenom chválili, jak kolegové, tak i šéfové. „To jsi udělal moc dobře, že si nám ho doporučil, takového zaměstnance je těžké najít,“ řekl mi nadřízený při jedné schůzce. Byl jsem opravdu rád, že jsem si neudělal ostudu, když jsem ho doporučil. Brzy se mi to však mělo vymstít.

Už delší dobu si brousím zuby na jednu zakázku pro velkého klienta. Moc rád bych na ní pracoval, ale pokaždé, když jsem o to požádal, bylo mi řečeno, že jsem ještě málo zkušený. Před pár týdny jsem zjistil, že tuto zakázku získal Filip. Byl jsem tak naštvaný, že jsem ihned běžel za šéfem a narovinu se ho zeptal, proč ji nedal mě.

„Přece tady pracuju déle jak Filip, nechápu, že jste mi ji nedali,“ řekl jsem. Odpověděl mi, že je Filip velmi dobrý a chtěli mu dát šanci, aby se ukázal. Žárlím na Filipa, že si tak brzy vydobyl výsadní místo u nás ve firmě. Mám ho rád, ale tohle mě štve a zdá se mi to nefér.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články