Petra (39): Slitovala jsem se nad expartnerem a udělala mu velkou laskavost. Teď mám z ostudy kabát

Petra (39): Slitovala jsem se nad expartnerem a udělala mu velkou laskavost. Teď mám z ostudy kabát
Zdroj: Unsplash

Petra má velké srdce. Když se její bývalý partner ocitl na dně, neváhala ani na chvilku a pomohla mu z těžké situace. Vyplatila se Petře její obětavost?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 03. 2022 07:00

S bývalým partnerem Vojtou (41) vychováme dvě děti Anežku (9) a Filipa (5). Vztah nám přestal klapat asi tak před pěti lety, těsně po narození Filípka. Já jsem si už druhé dítě nepřála, ale Vojta mě přemluvil.

Ve vztahu jsme se neshodli

Nebylo to lehké těhotenství a porod jsem zvládla taky jen s obtížemi. Nejhorší ale bylo šestinedělí, Filípek špatně spal a já byla neustále unavená. Můj sen - brzo se vrátit do práce - se začal rozpadat. Vojta si to nepřál, podle něj má žena zůstat s dětmi doma.

Nemohla jsem s jeho názorem víc nesouhlasit. Další problémy se začaly kumulovat a bylo jasné, že náš rozchod je na spadnutí. Byla jen otázka času, kdo s tím přijde první. Nakonec jsem to vyřešila já. Když začal Filípek chodit do školky a já mohla znovu začít pracovat, odstěhovala jsem se.

Děti máme ve střídavé péči

S Vojtou jsme se domluvili na střídavé péči. Jeden týden budou děti u mě, další týden u něj. Bylo to jediné možné řešení. Vojta je úžasný táta a nechtěla jsem od něj děti úplně odtrhnout. Nejsem žádná zapšklá žena, která po rozchodu na svého partnera jen nadává. Jsme přece oba dospělí a kvůli dětem se spolu musíme naučit vyjít.

Před dvěma měsíci, když jsem si přijela vyzvednout děti, našla jsem Vojtu v hrozném stavu. Byl neskutečně opilý. „Ty jsi pil, i když tady hlídáš děti? Co kdyby se něco stalo, nebo by po tobě něco chtěly?" rozčilovala jsem se. „Mám na to právo, dnes mě vyhodili z práce," odsekl mi. „Za chvíli nebudu mít ani na zaplacení nájmu."

Nabídla jsem mu pomoc

Bylo mi ho líto a hned jsem přemýšlela, jak mu pomoct ze svízelné situace. Přece jen je to dobrý chlap. Nakonec jsem mu nabídla místo u nás ve firmě, sháněli jsme totiž někoho na údržbu objektu. Vojta místo s velkou radostí přijal. Vypadalo to, že se rychle adaptuje.

Byla jsem ale na omylu. Před pár dny si mě zavolal šéf, abych s Vojtou promluvila. „Všichni naši zaměstnanci si na něj stěžují, nedělá svoji práci pořádně, je to hrozný flákač. Řekni mu, že pokud se nezlepší, budu ho muset propustit," sdělil mi. Strašně jsem se před šéfem styděla. Nechápu, jak mi Vojta může dělat takovou ostudu. Chtěla jsem mu pomoc, a on toho takhle využil.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články