Ivana (37): Po šesti letech na mateřské jsem se chtěla vrátit do práce. Nebude to ale tak snadné, jak jsem si myslela

Ivana (37): Po šesti letech na mateřské jsem se chtěla vrátit do práce. Nebude to ale tak snadné, jak jsem si myslela
Zdroj: Freepik

Neshody v manželství nejsou ničím výjimečným a hádky nemívají na funkčnost vztahu zásadní vliv. Ivana s manželem se ovšem zapletli do výměny názorů, která nebude mít tak jednoduché rozuzlení.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 08. 2021 13:00

S manželem Standou (35) jsme svoji osm let. Máme dvě překrásné děti a bydlíme v pěkném bytě. Byli jsme opravdu šťastná rodina. Tedy až donedávna, kdy jsem manželovi řekla, že se chci vrátit do práce. Nic neobvyklého, řekla by si většina lidí, ne tak Standa.

Strávila jsem šest let na mateřské

Po roce manželství se nám narodila dcera Eliška (7). Od začátku mi bylo jasné, že s ní chci zůstat celé tři roky na mateřské. Na péči o dítě jsem se opravdu těšila. Mělo to být šťastné období, což také bylo. Těsně předtím, než jsem měla nastoupit do práce, jsem znovu otěhotněla. Zase se nám narodila holčička, Emě jsou teď čtyři roky.

Bylo to stejné jako s Eliškou, na další mateřskou dovelenou jsem se těšila, a když měla skončit, rozhodla jsem se s návratem do práce ještě chvíli posečkat. Chtěla jsem, aby se holky zajely jedna ve školce a druhá ve škole.

Dostala jsem nabídku, která se neodmítá

Navíc jsme si můj roční odklad mohli finančně dovolit. Manžel má lukrativní zaměstnání a není pro něj problém nás zaopatřit. A tak jsem další rok zůstala doma. Prala jsem, vařila, starala se o holky. To, že jsem nešla do práce, mi přišlo opravdu k duhu. Konečně jsem po šesti letech měla čas i pro sebe.

Tak by to mohlo fungovat donekonečna. Nedávno ale za mnou přišla kamarádka s nabídkou, která se neodmítá. Nabídla mi místo projektové manažerky v její firmě. Stávající člověk jí odešel a ona přemýšlela, na koho se obrátit. „Jsi pro tu práci jako stvořená,“ lákala mě.

Manžel o tom nechce ani slyšet

S radostnou zprávou jsem běžela za manželem. Myslela jsem si, že bude šťastný. To jsem se ale spletla. Místo toho jsme se ukrutně pohádali, protože to, co mi řekl, stále nemůžu rozdýchat.

„Ty se chceš vrátit do práce? Proč? Doma ti přece nic nechybí!“ sdělil mi. Nemohla jsem uvěřit tomu, co slyším. Začala jsem mu vypočítávat, proč chci jít do práce. Bylo mezi tím například i to, že chci také něco dokázat. Toho se Standa chytl a v zápalu hádky mi řekl: „To si opravdu myslíš, že v té práci něco dokážeš? Tvoje práce nebude nikdy důležitější než moje.“ To jsem už neunesla a s brekem utekla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články