Valerie (24): Tchyně tvrdí, že se neumím postarat o domácnost. Teď udělala něco, co mi vyrazilo dech

Valerie (24): Tchyně tvrdí, že se neumím postarat o domácnost. Teď udělala něco, co mi vyrazilo dech
Zdroj: Freepik

Valerie se k Lukášovi nastěhovala krátce po seznámení, klape jim to už pět let. Jediný zádrhel je, že se Valeriina tchyně až moc angažuje v domácnosti, která není její. Lukášovi to ale nevadí, vůbec nebere ohled na to, co si o celé situaci myslí Valerie.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 06. 06. 2022 13:00

Když jsem se seznámila s Lukášem (25), bylo mi 19 let. Byla jsem trdlo, které začalo studovat vysokou. A byla jsem ráda, když jsem si něco přivydělala na brigádách. Lukáš už tehdy podnikal a měl pronajatý byt. Velmi krátce po našem seznámení mi nabídl, abych se k němu nastěhovala. A já jsem nadšeně souhlasila. Měla jsem to blíž do školy i do práce, takže to dávalo smysl.

Jsi ženská, musíš se postarat

Lukáš byl z domova zvyklý na stoprocentní komfort od ženy. Uvařeno, vypráno, perfektně uklizeno. A musím upřímně říct, že při svém vytížení jsem to zkrátka nestíhala. „Musíš pochopit, že ještě pořád chodím do školy a k tomu do práce," snažila jsem se mu to vysvětlit. „Jsi přece ženská, tak by ses mohla postarat," řekl mi. Tehdy mě to urazilo, jemu to ale přišlo naprosto normální.

Když jsem se seznámila s tchyní, začala mi naznačovat, že nejsem zrovna podle jejích představ. „Víš, Valerko, ženská by měla mít doma pořádek," poznamenala s pohledem upřeným na nesrovnanou hromadu prádla. „To máte asi pravdu, ale já jsem teď měla ve škole zkouškový, bylo toho moc," řekla jsem unaveně po měsíčním maratonu. „No, pár minut by sis snad našla," dodala.

Tchyně má klíče od našeho bytu

O pár dní později to "vylepšila". Objevila se u nás z ničeho nic se slovy, že přišla uklidit. Spadla mi brada. „Co přišla?" otočila jsem se na Lukáše. „Asi tě slyšela, že toho máš moc, tak nám přišla pomoct. To je skvělý, ne?" neviděl v tom problém Lukáš. Tchyně vyluxovala, vytřela, vydrhla koupelnu... Víc jsem nevydržela a omluvila jsem se s tím, že musím na přednášku.

Žádnou jsem neměla, procházela jsem se dvě hodiny v parku. Od té doby k nám začala jezdit pravidelně. „Buď ráda, jiný si platí ty ženský na úklid. Já ti tu pomáhám jen tak," plácala se po ramenou. Lukáš jí nic nechce říct. Mě je to ale strašně nepříjemný. Nikdo však na moje pocity nebere ohled. Zkoušela jsem jí něco říct, ale nemělo to vůbec smysl. Lukáš navíc přišel s tím, že jí dokonce nechal udělat klíče. Mám pocit, že zešílím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články