Dominika (35): Máma mi představila novou známost. Nestihla jsem se divit, koho si vybrala

Dominika (35): Máma mi představila novou známost. Nestihla jsem se divit, koho si vybrala
Zdroj: Freepik

Dominika si dlouho přála, aby si její máma našla po rozvodu novou lásku. Když se tak konečně stalo, pozvala k sobě Dominiku a jejího manžela Jirku. Oba se nestíhali divit, do koho se máma zamilovala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 02. 2022 10:00

Mezilidské vztahy jsou složité. Nám se teď s manželem hroutí životy, protože si moje matka začala s jeho otcem. Ani jeden z nich na nás nebere ohledy. Nikoho nezajímá, jak se cítíme. Vidí jen sebe.

Oba s manželem pocházíme z rozvedených rodin

Naši se rozvedli, když mi bylo patnáct. Táta si našel jinou ženu, se kterou založil rodinu. Já zůstala v péči matky. Starost o nás zvládala s přehledem. Tušila jsem ale, že ji tátův odchod ranil.

Po rozvodu se párkrát pokusila navázat vztah s jinými muži. Nikdy to ale nedopadlo dobře. Po čase usoudila, že jí bude líp bez chlapa. Se mnou mlátila puberta, takže jsem její starosti neřešila. Navíc jsem byla ráda, že táta odešel. Měla jsem mu tolik věcí za zlé. Když jsem se seznámila s Jirkou, velmi rychle jsem se uklidnila.

Jirka je přemýšlivý a citlivý muž. Má rád přímočarost a pravdomluvnost. Po jeho boku jsem dospěla a dostala se díky němu i na vysokou školu, o které jsem si myslela, že mi není souzena. Dnes je ze mě lékařka. Jirka je stejně jako já z rozvedené rodiny. U nich to ale bylo obráceně.

Máti si podezřele dobře rozuměla s tchánem

Od Jirky a jeho otce odešla máma, takže vyrůstal jen s tátou. Když došlo na téma rodina, Jirka si vždycky povzdechl. ,,Jak já bych mu přál skvělou ženskou. Tak moc by si ji zasloužil,“ konstatoval. Nicméně řídit cizí štěstí nelze, takže jsme se do životů našich opuštěných rodičů nepletli.

Poprvé se budoucí tchán Miroslav (55) viděl s mojí máti na naší svatbě. Do té doby jsme nepovažovali za nutné je seznámit. Na svatbě jsem měla jiné starosti než pozorovat, s kým se moje máma baví. Byl to můj den. Až když svatební humbuk utichl, začala máma vyzvídat.

Vzhledem k tomu, že se z nás čtyř stala rodina, její dotazy, jaký Mirek vlastně je, mi nepřišly divné. To až když se mi Jirka svěřil s tím samým. ,,Táta se mě pořád ptá na tvoji mámu. Tak nějak divně,“ svěřil se mi. ,,Jak divně?“ zajímalo mě. ,,Tak, jako by se mu líbila,“ odvětil a já se zděsila. ,,To mi ani neříkej, to se nesmí stát,“ vyskočila jsem z křesla a už malovala čerta na zeď.

Matka se chystá žít s mým tchánem

S Jirkou jsme se rozhodli naše rodiče pozorněji sledovat. Nejevili ale žádné známky zamilování. ,,Myslím, že to byl planý poplach,“ usoudila jsem po několika návštěvách u mámy. ,,Jo, taky si myslím. Jen si zkrátka rozumí,“ ohodnotil to manžel.

Měsíce plynuly a my na to celé zapomněli. Když nás máti pozvala na oběd, nenapadlo mě, co se dozvíme. Byl u ní Mirek. ,,Tati, co ty tady?“ podivil se Jirka ve dveřích. ,,Sedni si, synu,“ odvětil. ,,Nejste malé děti, takže věřím, že to pochopíte,“ pokračovala máma. ,,Já a Mirek se máme rádi. A to tak moc, že spolu chceme bydlet,“ vysvětlila nám.

,,A to mi říkáš jen tak?“ udeřila jsem na ni. ,,Na svatbu to zatím nevypadá,“ pronesl Mirek tak, jako by chtěl situaci zlehčit. Já s tím ale nesouhlasím. Proč si máma musela vybrat zrovna mého tchána? Když se vezmou, tak co? Budeme s Jirkou nevlastní sourozenci? Nevím, jak nám to mohli udělat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články