Vilém (33): Představil jsem rodičům svého přítele. Když jsem chtěl totéž od něj, čekal mě šok

Vilém (33): Představil jsem rodičům svého přítele. Když jsem chtěl totéž od něj, čekal mě šok
Zdroj: Freepik

Přiznat svoji sexuální orientaci je vždy náročný úkol. Nikdy nevíte, jak bude vaše okolí reagovat. Vilém už to dávno udělal, teď si ale našel přítele, který to tak jednoduché nemá.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 01. 2022 10:00

Dlouho jsem se utápěl v depresích. Nejenže se mi nedařilo v práci, ale navíc jsem nemohl najít lásku.

Konečně jsem našel toho pravého

Všechno se změnilo před rokem, když jsem poznal Tibora (30). Potkali jsme se na jednom koncertě, na který mě pozvali moji známí. Dali jsme se do řeči a přeskočila mezi námi jiskra.

Ještě toho večera jsme se domluvili na dalším rande. Je to opravdu super chlap a líbil se mi hned od začátku. Je milý, inteligentní a chytrý. Opravdu hodně jsme si sedli. Další schůzky tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Po čtyřech měsících oťukávání a nezávazného flirtu začalo být jasné, že je to mezi námi vážné.

Seznámil jsem Tibora s rodiči

Aspoň já to tak cítil. Moc jsem doufal, že mi to s Tiborem vyjde a budeme se brát jako dlouhodobí partneři. Dokonce jsem mu navrhl setkání s mými rodiči. Když souhlasil, byl jsem opravdu nadšený, protože to pro mě hodně znamenalo. Setkání se uskutečnilo před třemi měsíci a všechno probíhalo, jak nejlépe mohlo.

Rodiče o mé orientaci vědí už dlouho a Tibor je první přítel, kterého jsem jim přivedl domů. Měl jsem menší obavy, jak na něj budou reagovat, ale byli úžasní. Hned ho přijali do rodiny.

Jeho rodiče nevědí, že je gay

Po cestě domů jsem se Tibora zeptal, kdy představí mě svým rodičům. Myslel jsem si, že je to jen formální otázka, ale Tiborova odpověď mě zaskočila. „No víš, to nebude tak jednoduché. Moji rodiče nevědí, že jsem gay, ještě jsem jim to neřekl. Jsou hrozně zpátečničtí a jejich reakce se opravdu bojím,“ řekl mi.

Nijak jsem na jeho odpověď nereagoval, ale bylo mi z ní smutno. Opravdu jeho rodiče nevědí, co je zač? Oni pořádně neznají svého syna a on zase není upřímný ke svým rodičům? Rád bych jejich vztah nějak napravil, ale nemám tušení, jak to udělat, abych Tibora nenaštval.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články