Anna (28): Našla jsem si skvělého chlapa. Vůbec by mě nenapadlo, o koho ve skutečnosti jde

Anna (28): Našla jsem si skvělého chlapa. Vůbec by mě nenapadlo, o koho ve skutečnosti jde
Zdroj: Pixabay

Anna si myslela, že konečně našla muže svých snů, byť byl o tři roky mladší než ona. Rozhodla se ho představit svým rodičům, jenže zjistila, že ti už ho dávno znají.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 26. 12. 2021 12:00

Dlouho jsem nemohla nikoho potkat, proto byl pro mě Tomáš splněným snem. Byl urostlý, vzdělaný a choval se jako gentleman. Dokonce respektoval i to, že jsme spolu poměrně dlouho neměli pohlavní styk. Nejsem typ ženy na jednu noc a raději si počkám, až k tomu člověku budu opravdu něco cítit. Tom byl sice o tři roky mladší, ale perfektně nám to klapalo.

Říkal, že v jeho rodině je to složité

Dny s ním ubíhaly rychle a my si užili báječné léto. Chodili jsme na procházky Prahou, dlouho do noci jsme si povídali na Náplavce nebo jsme jen hráli deskové hry. V tu dobu jsem odstřihla všechny své přátele a ačkoliv jsme měli s Tomem každý svůj byt, spíše to vypadalo, že bydlíme u mě. Tomáš už spát domů téměř nechodil.

Když to takhle trvalo několik týdnů, rozhodla jsem se ho představit své rodině. Tom o té svojí nikdy moc nemluvil. "Je to takový komplikovaný, víš. Někdy ti to vysvětlím." říkával. Věděla jsem, že mámu má na Moravě a s otcem se vídá jen sporadicky. "Má jinou rodinu, nikdy se o mě moc nezajímal. Ale známe se. Hodně mi pomohl, abych vystudoval vysokou, za to jsem mu vděčný," říkal s pokorou a já to na něm milovala.

Chtěla jsem ho představit rodičům

Když jsem jednou jela o víkendu za rodiči do Pardubic, nabídla jsem jim, že bych příště vzala Toma s sebou. "No konečně, tak už ho přivez, ať taky víme!" smála se mamka. "Doufám, že je to slušnej chlap," mrkal na mě táta. A já cítila, že tohle setkání bude stát zato. A to jsem ani netušila, jakou jsem měla pravdu.

Tomovi jsem nabídla, že by mohl jet příští víkend za rodiči se mnou a on nadšeně souhlasil. Když jsme se vydávali na cestu, povídali jsme si ve vlaku o tom, co budeme celý víkend dělat, kde ho všude provedu a jestli opravdu ochutná ten vyhlášený pardubický perník. Máma mi poslala zprávu, jestli nás mají někde vyzvednout, ale já jen dala vědět, že přijedeme sami.

Když jsme k našim dorazili, přišel nám otevřít táta. V tu chvíli slyším Toma, jak říká: "Tati?" Asi jsme byli v šoku všichni. "Prosím?" vyhrkla jsem. "To je nějaký vtip, že jo," žďuchla jsem do něj a začala se smát. Ale pak jsem se podívala na tátu a ten se nesmál. Vypadal vyděšeně. "Prosím vás, kde jste tak dlouho, co vás tak..." slyšela jsem mámu. "Tomáši," vydechla konsternovaně. 

Tomáš byl tátova mladická nerozvážnost

Bylo to peklo. Tomáš byl tátova mladická nerozvážnost, když jim to s mámou po mém narození neklapalo. Máma o Tomovi věděla a rozhodli se, že ho budou podporovat, aby na něj jeho máma nebyla sama. Nikdy k nám nejezdil a máma nevěděla, zda se s ním táta vídá, nezajímala se. Nikdy mi to neřekli, abych nepřišla o iluzi dokonalé rodiny.

Skutečnost, že jsem několik týdnů spala se svým nevlastním bratrem a plánovala s ním budoucnost, mi vzala iluze, jestli na mě vůbec někde čeká chlap, se kterým skutečně založím rodinu. S Tomášem jsme to naštěstí nestihli.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články