Štefan (36): Tchyně bez ostychu manipuluje s mojí ženou. Musel jsem do toho tvrdě zasáhnout

Štefan (36): Tchyně bez ostychu manipuluje s mojí ženou. Musel jsem do toho tvrdě zasáhnout
Zdroj: Unsplash

Štefan už dál nesnese tchyni Milenu. Ta totiž ve všem rozhoduje za svou dceru Věrku, která je už nějakou dobu zcela zmanipulovaná. Štefan musel dát Věrce na výběr. Buď si budou své manželství řídit oni dva, nebo odejde.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 05. 2022 10:00

I když by se dalo říct, že jsem měl při výběru tchyně štěstí, přeci jen mi něco vadí. Milena (58) má na mou manželku Věrku (33) špatný vliv. Uznávám, že to zní podivně, když je její matka. Jde mi o to, že Věrka bez ní nic nerozhodne. Můj názor nikoho nezajímá. Vždy je důležité to, co řekne Milena. A mě už to hodně vadí.

Tchyně rozhoduje za mou ženu

Když jsem s Věrkou začal chodit, o své mamce mluvila hodně. Z toho jsem jasně vydedukoval, že mají dobrý vztah. Pořád říkala, že maminka dobře vaří, maminka umí malovat... Když jsem Milenu poznal osobně, měla vážně něco do sebe. Je rázná ženská s vyhraněnými názory. Trochu opak mé Věrky.

Ta je spíš mouchy sežerte mě. Když jsme spolu začali i bydlet, neuniklo mi, že ty dvě si pořád volají. Hned ráno po probuzení, během dne snad pětkrát a nikdy nesměl chybět večerní hovor. Věrka podávala své matce report, jaký měla den. I když jsem si myslel svoje, raději jsem to nekomentoval. Jenže ono po čase začalo přituhovat.

Milena nabyla dojmu, že za Věrku rozhoduje. A ta? Svým poddajným chováním ji v tom podporuje. Uvedu vám příklad. Měli jsme v plánu, že si pořídíme auto. Já chtěl ojeté, protože mi bylo líto peněz. Nechtěl jsem kupovat zcela nové. Věrka to okamžitě konzultovala s máti. Ta vyložila na stůl nespočet argumentů, proč musíme mít auto zcela nové.

Manželka se nechala zmanipulovat

Přidala nám část peněz a my si skutečně pořídili fungl novou káru. Milena se ale někdy chovala, jako kdyby bylo auto i její. Když potřebovala někam odvézt, prostě si jej půjčila. Je asi jasné, že se mi to nelíbilo. Kdykoliv jsme měli něco v plánu, Věrka to musela projednat s matkou. Takže když jsme kupovali starší roubenku, Milena u toho nemohla chybět.

Opět si nás pojistila svým finančním příspěvkem. Dal jsem jasně najevo, že o její peníze nestojím. Jenže můj názor nemá u Mileny žádnou váhu. S Věrkou manipuluje docela hodně, takže já jsem bez šance. Chci mít jako hlava rodiny nějaké slovo, ale jak se zdá, u nás doma ho má Milena. Před časem jsem Věrku požádal, aby věci řešila prioritně se mnou.

Ta se mi nedokázala postavit a hned volala své matce. Milena přijela během chvíle a pustila se do mě. Stouply si vedle sebe a Milena mě sprdla jako malého kluka. Ten den se ve mně něco zlomilo a já ji poslal do háje. Na pár dní jsem odjel, abych se uklidnil. Chtěl jsem si také ujasnit, co s tím vlastně budu dělat.

Dal jsem manželce nůž na krk

I když jsem to udělal velmi nerad, musel jsem dát své ženě nůž na krk. „Buď se budeme rozhodovat my dva společně, jako manželé, nebo jdu z kola ven," předložil jsem svoje stanovisko. Věrka nevěděla, jak reagovat. Neměla za zády matku. „Mám tě rád. Chci, abys za sebe rozhodovala sama. Nejsi malá holka. Máma to musí konečně pochopit a nechat tě být," chtěl jsem jí otevřít oči. Jenže mlčela.

„Dokud u nás bude rozhodovat tvoje máma, já tady nebudu. Musíš se rozhodnout sama," dodal jsem a opustil náš byt. Čekám už třetím týdnem, co se bude dít. Věrka mi psala několik zpráv, prosí mě, abych se vrátil. Milena mi též psala, ale v trochu jiném duchu. Něco ve smyslu, že je dobře, že jsem táhnul. Mám svou ženu rád, ale takhle to dál nejde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články