Bára (31): Manžel zplodil dítě se mnou i s milenkou. Teď se rozhoduje, se kterou z nás zůstane

Bára (31): Manžel zplodil dítě se mnou i s milenkou. Teď se rozhoduje, se kterou z nás zůstane
Zdroj: Freepik

Bára s manželem se dva roky marně pokoušeli o dítě. Lékař proto nešťastné ženě doporučil, aby upnula myšlenky jinam a nechala tomu volný průběh. Bára se rozhodla realizovat v práci. Pak jednoho dne zjistila, že je těhotná. Když to manželovi oznamovala, i on měl pro ni překvapivou novinku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 06. 2021 08:00

To, co aktuálně prožívám, se nestydím nazvat noční můrou. Moje iluze o dokonalém životě se vytratila během jediné chvíle. Mohu jen doufat, že se manžel Honza (35) rozhodne správně.

Marně jsme se snažili o dítě

Svatbu jsme měli před devíti lety. Od té doby jsme zažili jak to dobré, tak to zlé. Koupili jsme si dům, který jsme si oba tak přáli, a věnovali se svým koníčkům. Velká krize přišla v době, kdy se mi téměř dva roky nedařilo otěhotnět. Žila jsem jen pro jedno - mít dítě. Podstoupili jsme i vyšetření, které neodhalilo žádný problém.

Upnula jsem se k početí tak moc, že jsem neřešila nic jiného. Nebrala jsem ohled na Honzu. Musel se mnou spát, i když zrovna nechtěl. Pořád jsem řešila jen dítě a na jeho potřeby zapomněla. Po čase to přestalo bavit i mě.

Uvnitř jsem svalovala vinu na manžela. Myslela jsem si, že dítě ve skutečnosti nechce, a proto se nám nedaří. Okolí mě nabádalo, abych svoji pozornost na nějaký čas obrátila k něčemu jinému, nebo mě to zničí.

Upnula jsem se na práci

Shodou okolností ve firmě, kde jsem pracovala, probíhala reorganizace. Nabídli mi vyšší post, který jsem přijala. Věděla jsem, že musím zaměstnat hlavu a odlákat myšlenky od dítěte. Nakonec mě práce zcela pohltila. Pořád jsem jezdila na služební cesty, chodila na důležité porady a v neposlední řadě vymýšlela projekty.

Doma jsem se ukázala vždy jen večer a ráno zase mazala pryč. Nevšimla jsem si, že se s Honzou odcizujeme. Myslela jsem si, že je rád, že je doma zase klid. Přeci jen, ty roky, kdy jsme se o dítě snažili, byly šílené. Po tři čtvrtě roce, co jsem se pevně usadila na nové pracovní pozici a měla před sebou slibnou budoucnost, přišlo něco nečekaného.

Vynechala mi menstruace a mě ani ve snu nenapadlo, že jsem těhotná. Než jsem se rozhodla, že to řeknu Honzovi, chtěla jsem mít jistotu. Když jsem na ultrazvuku viděla malou fazolku, zaradovala jsem se. Sice bylo jasné, že je moje kariéra v pytli, ale nevadilo mi to.

Uniklo mi, že má milenku

Nemohla jsem se dočkat, až to Honzovi řeknu. Věřila jsem, že bude nadšený. Nebyl moc čas vymýšlet nějaké speciální sdělení. Zkrátka, když přišel z práce, u večeře jsem mu dala pod talíř fotku z ultrazvuku. Vystrašeně se na něj podíval a řekl: ,,Tak to jsem pěkně v háji.

,,Jak to myslíš?“ zeptala jsem se. ,,Musím ti také něco říct. Už půl roku mám poměr. A i moje milenka čeká dítě. Se mnou samozřejmě,“ dodal provinile. Zatmělo se mi před očima. Střídal se ve mně vztek se smutkem. ,,Jak jsi jen mohl? Co teď budeme dělat?“ ptala jsem se zoufale. Měla jsem chuť ho vykopnout, ale je otcem našeho dítěte.

Teď obě čekáme, jak se Honza rozhodne. Já doufám, že pro nás. Pokud ne, nemám zdání, co budu dělat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články