Tomáš (38): Vadí mi, že přítelkyně všechny peníze utrácí za sebe a svoji vizáž

Tomáš (38): Vadí mi, že přítelkyně všechny peníze utrácí za sebe a svoji vizáž
Zdroj: Freepik

Tomáš už by si přál mít děti. Jeho přítelkyně Markéta to ale vidí jinak. Všechny peníze utrácí za sebe a zkrášlovací procedury. Tomáše už nebaví, že to spolyká tolik peněz. Když Markétě navrhl, aby víc šetřila, rozpoutal tím válku. Pokud se něco nezmění, je možné, že ji opustí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 05. 2022 13:00

S Markétou (33) jsme spolu pátým rokem. Já už bych rád založil rodinu a měl děti. Ona to však vidí jinak. Našla se v kosmetických úpravách, za které utrácí celkem dost peněz. Vlastně víc, než jsem ochoten tolerovat. Pokud s tím nepřestane, může se stát, že ji nechám.

Přál bych si mít děti

Jsem ve věku, kdy už bych si přál mít minimálně jedno dítě a druhé na cestě. Myslel jsem si, že Markéta to má stejně. Poslední dobou se ale chová jinak, než bych si představoval. Začala se věnovat hlavně sobě. Neříkám, že je to špatně. Naopak, je super, že dbá na svůj vzhled. Jen si myslím, že už zachází příliš daleko.

Začalo to tím, že chodila na umělé nehty. Taková sranda, na kterou zajde každé tři týdny, vychází na dva tisíce korun. K tomu se časem přidalo doplňování melírů. Ona ale nejde do žádného laciného salónu. Údajně potřebuje to nejlepší. Takže za pár proužků na hlavě vysolí klidně tři tisíce a nepřijde jí to moc.

Neuniklo mi, kolik ty její srandy spolykají peněz. Když mi jednoho dne oznámila, že si chce nechat udělat permanentní make-up, umělé řasy a vytetovat obočí, málem to se mnou šlehlo. „Kde na to mám pořád brát? Myslím, že jsi hezká i bez toho," komentoval jsem to. „Ty tomu nerozumíš. Chci být pro tebe krásná, tak mi to dopřej," žadonila.

Přítelkyně utrácí peníze jen za sebe

Některé procedury si platí sama. Občas se ale stane, že si řekne o peníze a já nemám to srdce říct ne. Solárium třikrát týdně taky něco stojí. Začínám z toho být zoufalý. Je pravdou, že je Markéta fakt krásná a udržovaná. Já bych se ale obešel i bez toho. Poznal jsem ji jako šedou myšku a klidně to tak mohlo zůstat.

Nedávno jsem jí navrhnul, aby peníze, které vráží do sebe, vrazila do nás. Třeba do baráku, který pomalu stavíme. A chtěl bych do něj přivést děti. Jakmile zaslechla slovo děti, málem se osypala. „Ty už mluvíš o dětech?" zhrozila se. „Tak na ty máme ještě čas," uzemnila mě. „Ale já už bych si děti přál. Táhne mi na čtyřicet. Myslím, že je nejvyšší čas," zmínil jsem se.

Markéta začala vyšilovat. „Děti? Teď, když jsem v nejlepší formě?" zděsila se. „Děti ti ji přece nevezmou. A měli bychom začít trošku šetřit. Bylo by na místě, abys ubrala ze svých potřeb a začala dávat peníze stranou," řekl jsem. „Jo tak... O to tady jde? Myslíš, že za sebe moc utrácím?“ urazila se.

Pokud se nezmění, rozejdu se s ní

Máme tichou domácnost. Markéta se cítí ukřivděně, protože jsem si dovolil něco říct. Aby mi ukázala, že mě nebude poslouchat, přišla s jobovkou. „A abys věděl, nechám si udělat nová prsa," prskla po mě jednou u večeře. „Pro mě za mě, ale platíš si je sama," odsekl jsem. To na atmosféře moc nepřidalo.

Já mám Markétu vážně rád. Umím si ji představit jako mamku mých dětí. Chci s ní zestárnout, ale... I já mám svou cenu. Nehodlám mít první dítě v padesáti jen proto, že se rozhodla věnovat sobě. To se s ní raději rozejdu a začnu si s někým, kdo to má v životě nastavené stejně. No nemám pravdu?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články