Františka (34): S manželem jsme se začali hodně hádat. Bojím se, že tím trpí hlavně děti

Františka (34): S manželem jsme se začali hodně hádat. Bojím se, že tím trpí hlavně děti
Zdroj: Freepik

Dohadování, hádky a rozepře nejsou nikdy příjemným zážitkem. Františka se poslední dobou s manželem hodně hádá, což naneštěstí začíná ovlivňovat i jejich děti. Povede se jim najít způsob, jak z toho ven?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 31. 05. 2022 07:00

S Tomášem (30) jsme manželé osm let. Vychováváme spolu dvě děti - Bereniku (7) a Olivera (3). Dlouhou dobu jsme doma neměli žádné problémy, ve všem jsme si rozuměli. To se teď začíná měnit a my se neustále hádáme.

Nikdy jsme se moc nehádali

Naše první velká hádka se odehrála před půl rokem. Pamatuji si to přesně, protože my nejsme ten typ páru, který by se často hádal. Za celou dobu našeho soužití by se hádky daly spočítat na prstech jedné ruky.

Od té doby to s námi jde z kopce. Tom je neustále podrážděný a nervózní, často zapomíná na to, co slíbil. Zdá se mi, že už to dělá naschvál. Řeknu mu, aby vyzvedl dárek pro syna, a on to samozřejmě neudělá. Ale to není jenom tohle, jde o tisíce dalších věcí, které nás prostě dostanou do rozepře.

Teď se pořád hádáme

Nedávno ale přišla jedna velká hádka, při které jsem si řekla, že už to takto dál nejde. Musíme s tím něco dělat, pokud chceme zachovat naše manželství. Měla jsem jít s kamarádkami na víno a Tom slíbil, že pohlídá děti. Moc jsem se na ten večer těšila. Dlouho jsem nikde nebyla a chtěla jsem se aspoň trochu odreagovat. Bohužel to nevyšlo.

Tom na hlídání zapomněl a zdržel se dlouho v práci. Z mého vysněného večera zbyly jen trosky. Byla jsem na něj strašně naštvaná. „Ty jsi neskutečný sobec, myslíš jen na sebe," křičela jsem na něj. A on se ani nesnažil bránit. Prostě tam jen tak stál a nic neříkal. To mě štvalo snad ještě víc.

Hádky mají vliv na naše děti

Ten večer jsme se pohádali opravdu hodně, ale tím to nekončilo. Druhý den měla přijít další rána. Ráno jsem šla s Berenikou a Oliverem na procházku, když se mě dcera zeptala, jestli se s tátou rozvedeme. „Strašně jste včera na sebe křičeli. Bylo mi z toho smutno, nemohla jsem spát,“ řekla mi.

Když jsem ji ujistila, že rozvod v plánu opravdu není, trochu se uklidnila. Od té doby přemýšlím, jak moc hádky s Tomem ovlivňují naše děti. Je pravda, že jsou poslední dobou smutnější, skleslejší a často podrážděné. Je možné, že to způsobujeme my?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články