Soňa (51): Po rozvodu jsem toužila jen po lásce. Tu jsem sice našla, ale má zcela jinou podobu

Soňa (51): Po rozvodu jsem toužila jen po lásce. Tu jsem sice našla, ale má zcela jinou podobu
Zdroj: Freepik

Soňa si po rozvodu nepřála nic jiného, než si k sobě najít někoho na stáří. Radim se zdál být skvělá partie. Sotva se k němu nastěhovala, ukázalo se, že ve skutečnosti hledal ošetřovatelku pro svou matku. Soňa si k ní ale vytvořila pouto. Má ji ráda, takže ve vztahu zůstává jen kvůli ní.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 05. 2022 07:00

Když jsem po rozvodu našla znovu lásku, myslela jsem si, že už mě čeká jen klid a pohoda. To jsem se ale spletla. Nepoznala jsem, že můj nový přítel Radim (53) hledal jen někoho, kdo se mu bude starat o nemocnou matku. I když jsem jeho záměr prokoukla, i nadále zůstávám.

Nechtěla jsem po rozvodu zůstat sama

S bývalým manželem Davidem jsme se rozvedli už před lety. Z našeho vztahu vzešla Laura (23), která je mojí pýchou. Musím uznat, že i když jsem rozvod obrečela, bylo to správné řešení. S Davidem jsme byli příliš rozdílní na to, abychom spolu mohli zestárnout. Několik let jsem žila sama.

Potřebovala jsem si utříbit myšlenky, ujasnit si, co chci ve svém životě ještě dokázat. Nakonec se ukázalo, že mi bude bohatě stačit, když si někoho najdu a neumřu sama. Moje naděje na stáří ve dvou se zjevila v podobě Radima. Nešlo o lásku na první pohled. Seznámili jsme se pomocí on-line seznamky.

Prvních několik schůzek bylo nesmělých a já si nebyla jistá, jestli má smysl v nich pokračovat. Radim byl ale hodný, pracovitý člověk. Chtěl lásku, pochopení a mít se ke komu vracet. Po pár měsících schůzek a průběžného oťukávání jsem se přistihla, že je mi s ním vlastně dobře.

Nový přítel nehledal lásku, ale ošetřovatelku

Zjevně to na mě bylo poznat, a tak přišel s nabídkou. „Už nejsme nejmladší. Co takhle zariskovat a začít spolu bydlet?" navrhnul. Vzhledem k tomu, že jeho slova dávala smysl a já nechtěla být sama, nabídku jsem přijala. Věděla jsem, že bydlí v domě s matkou. Tvrdil však, že má své vlastní patro a o soukromí nebude nouze.

První setkání s jeho matkou ale mluvilo o opaku. Božena (78) je stará babička, která sotva chodí. Byla jsem tím trochu šokována, ale Radim tvrdil, že je samostatná. Chtěla jsem mu věřit, a tak jsem zůstala u něj bydlet. Už během prvních týdnů jsem ale pochopila, o co mu šlo. Nehledal ženu na vztah a lásku. Nýbrž ošetřovatelku své matky.

Božena je milý člověk, něhu a pomoc si zaslouží, o tom žádná. Jen si myslím, že mě na to měl Radim připravit předem. Zatímco on si užívá svých koníčků a zálib, já jezdím s jeho matkou na invalidním vozíku parkem, aby se alespoň na chvíli dostala na vzduch. Pomáhám jí s hygienou a když má blbé dny, tak ji třeba i krmím.

Přítelova matka mi přirostla k srdci

Radim tvrdí, že to dělat nemusím, ale mám oči. Vidím, jak je Božena slabá a potřebuje pomoc. Dcera mi říká, abych vzala nohy na ramena a utekla, než mě to spolkne. A asi má pravdu. Jenže já mám Boženu ráda. Vidím v ní částečně svoji mamku, která už nežije. Mezi námi vznikl vztah, který nechci opustit.

S Radimem se o žádném vztahu mluvit nedá. Nikam spolu nechodíme, nic nepodnikáme. Přesto zůstávám. Mám ráda jeho matku a když vidím, jak se k ní chová, nechci odejít. Slíbila jsem si, že dokud Boženka žije, budu u ní. Možná právě to je moje poslání. Chtěla jsem lásku a pochopení. A to jsem u Boženky našla. Až dojde na nejhorší, pak teprve Radima opustím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články