Erika (49): Téměř 25 let jsem spala s jedním mužem. Před novým partnerem se stydím

Erika (49): Téměř 25 let jsem spala s jedním mužem. Před novým partnerem se stydím
Zdroj: Pixabay

Erika měla za celý život jen jednoho sexuálního partnera. Po rozvodu se jí dlouhých pět let nedařilo s nikým seznámit. Teď narazila na Kryštofa. Ví, že může být zase šťastná. Problém je v tom, že se před ním stydí svléknout.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 04. 2022 10:00

Nevěřila bych, jak těžké bude žít po rozvodu. Několik let jsem nezakopla o pořádného muže. Pět let jsem byla i bez sexu. Teď chodím s někým, na kom mi velmi záleží. Mám ale psychický blok svléknout se před ním. Najednou si přijdu jako nepolíbená panna a sexu se začínám bát. Doufám, že mi kvůli tomu neztroskotá slibný vztah.

Dvacet pět let jsem spala s jedním mužem

S bývalým manželem jsme se rozvedli pro nesoulad, který ve vztahu panoval. Naše odlišnost byla příliš veliká na to, abychom spolu zůstávali. Rozešli jsme se ale v poklidu a myslím, že v mém srdci bude mít vždycky místo. Daniel (50) byl mojí velikou láskou. S ním jsem hodně věcí zažila poprvé. Například mě připravil o panenství.

Zažili jsme spolu hodně a myslím si, že na to budu vzpomínat do konce života. Daniel byl můj jediný sexuální partner. Nevěra v našem vztahu neměla místo. Dlouhých dvacet pět let jsem se svlékala před tím samým mužem. Exmanžel znal dokonale moje potřeby. V ložnici jsme byli sehraná dvojka. Nikdy mě nenapadlo, že mě to v budoucnu bude limitovat.

Rozvod proběhl klidně a my zůstali v kontaktu. Máme spolu tři kluky, kteří jsou dospělí a už nás k životu moc nepotřebují. Daniel se po rozvodu usadil celkem rychle. Jeho novou partnerku shodou okolností znám. A myslím si, že oni dva mohou být spolu vážně šťastní. Doufala jsem, že i já budu mít takové štěstí. A hned si někoho najdu.

Po rozvodu jsem byla sama pět let

Byla jsem zoufale osamělá a zdálo se, že to mám napsané i na čele. Najednou bylo velmi těžké navázat jakýkoliv kontakt. Muži se mi vyhýbali obloukem. A když už se náhodou něco rýsovalo, konec přišel dřív, než se to pořádně rozjelo. Po třech letech marného snažení o seznámení jsem to začala vzdávat.

Sama jsem viděla, že čím víc tlačím na pilu, tím víc se to míjí účinkem. A tak jsem to hodila za hlavu. Přestala jsem na seznámení tak lpít a žila si po svém. Lehké to samozřejmě nebylo. Trápilo mě, že se k nikomu nevracím, že mě doma nikdo nečeká. Samota není nic pro mě. Další dva roky jsem žila opuštěná. Ještě že za mnou jezdili kluci.

Pak se jednoho dne objevil Kryštof (52). Šarmantní muž, který o mě jevil zájem. Začali jsme se pravidelně scházet. Každý postupně poodkrýval svůj život. Já mu narovinu řekla, že jsem téměř pět let sama. Byl tím trochu překvapen, ale nějak zvlášť to nekomentoval. Požádala jsem ho, abychom nikam nespěchali.

Začala jsem se bát sexu s jiným mužem

S Kryštofem jsem si připadala zase plná elánu. Mohla jsem s někým sdílet svůj život, názory, ale i radosti a strasti. Po půl roce jsem vycítila, že Kryštof by už rád něco víc. I když mě velmi přitahuje, sexu jsem se najednou začala velmi bát. Mé tělo vypadá jinak než před dvaceti lety. Jsem na prahu padesátky a už to není nic moc. První pokus o milování se nepovedl.

Když mě začal svlékat a líbat po těle, zpanikařila jsem. Tak jsem se začala stydět, že jsem od něj utekla jako malá holka. Chudák nevěděl, která bije a můj útěk považoval za své selhání. Je to ale o mě. Celý život jsem spala s jedním mužem. Ten o mě věděl úplně všechno. Mám najednou strach svléknout se před Kryštofem a ukázat své tělo. Nevím, jak dlouho bude ještě čekat. Nesmím to pokazit, protože je to možná poslední šance, jak nebýt sama. Tak mi držte palce, abych ten stud překonala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články