Alexandra (29): Žádný z mých partnerů mě nedokázal uspokojit. Teď už vím proč

Alexandra (29): Žádný z mých partnerů mě nedokázal uspokojit. Teď už vím proč
Zdroj: Freepik

Sexuální orientace může být někdy matoucí. Alexandra si myslela, že ji přitahují muži, dokud nepoznala ženu, která ji vyvedla z omylu. Románek s ní měl sice krátkého trvání, ale Alexandře mnoho dal.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 12. 2021 13:00

Jestli se mi líbí muži nebo ženy, jsem nikdy moc neřešila. Vždy jsem šla s davem a nechtěla si připustit, že by to se mnou mohlo být jinak.

Do sedmadvaceti jsem měla vztahy jen s muži

Do svých sedmadvaceti let jsem chodila výhradně s muži. Nikdy by mě ani nenapadlo, že bych se mohla zamilovat do ženy. Ale všechny mé vztahy s muži měly nějaké zádrhele. Ať už šlo o první lásku nebo krátký románek v pozdějším věku, všechno jsem ukončila já.

Každý muž mi brzy začal lézt na nervy. Ty jejich malicherné problémy, kdo by je chtěl poslouchat celý život? Proto jsem na dlouhodobější vztahy rezignovala a raději zůstávala single. Bylo to tak příjemnější.

Začala jsem chodit se ženou

Když jsem se před čtyřmi lety rozcházela se svým posledním přítelem, řekl mi větu, kterou si budu pamatovat navždy. „Myslíš si, že sama sebe znáš, ale to není pravda. Měla by ses nejdřív poznat, než začneš ničit život všem ostatním,“ poučoval mě.

Nejprve jsem si myslela, že mu za jeho drzá slova dám facku. Až o pár let později mi došlo, že měl vlastně pravdu. Potkala jsem totiž někoho, kdo mě naprosto uhranul. Poprvé v životě jsem se opravdu zamilovala. Jenže nikoli do muže, ale do ženy.

Náš vztah mě posunul o kus dál

Samozřejmě, že jsem na začátku byla hodně zmatená. Přece jsem vždy měla vztah s muži, jak je tedy možné, že mě tentokrát přitahuje žena? Lily (32) byla opravdu úžasná. Do ničeho mě netlačila a byla velmi empatická. Od mých dřívějších vztahů se to tak neskutečně lišilo, že jsem hned pochopila, proč jsem v nich nebyla šťastná a proč mě muži nikdy nedokázali potěšit.

Můj vztah s Lily měl ale jeden háček. Poznaly jsme se na dovolené ve Francii a prožily spolu úžasný dvacetidenní románek. Lily ale náš vztah před mým odjezdem ukončila. „Mám tě ráda, ale sama dobře víš, že by nám to dlouhodobě neklapalo,“ řekla mi do očí a od té doby jsme se neviděly. Jediné, co mi po Lily zůstalo, bylo větší sebevědomí, a také poznání, že jsem ve skutečnosti úplně jiná, než jsem si celý život myslela.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články