Diana (26): Když jsem otěhotněla, přítel se mnou přestal spát. Důvod mě naprosto šokoval

Diana (26): Když jsem otěhotněla, přítel se mnou přestal spát. Důvod mě naprosto šokoval
Zdroj: Freepik

Diana vždy toužila po harmonickém partnerství, do kterého se narodí dítě. Jenže když otěhotněla, něco se mezi ní a Markem změnilo. Problém je na jeho straně a důvod Dianu pořádně vykolejil.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 18. 03. 2022 10:00

Když jsem otěhotněla, nebyla jsem žádná tyčka, právě naopak. Ale měla jsem se ráda. Těhotenství toho spoustu změnilo. Velmi brzy mi začala praskat kůže na prsou i břichu, celulitida se přidala také. Viděla jsem, že se Markovi nelíbím, často si ze mě dělal legraci, že vypadám jako Obelix. Projevilo se to i na tom, že jsme spolu vůbec nespali. Ačkoliv jsem měla chuť, on se k ničemu neměl. Žena je v tomto období tak zranitelná a potřebuje ujištění partnera, že je pro něj stále atraktivní. To však nepřicházelo.

S těhotenstvím se pojí i mnoho nehezkého

To, že spolu nespíme, jsem mu často vyčítala. Pod vlivem těhotenských hormonů jsem byla přesvědčená, že stejně jako každý další muž, i on má někde milenku. Ani mě samotné se změny na těle nelíbily. Ale byla jsem si pořád vědoma toho, že ve mě roste nový život a asi to k tomu prostě patří. Toužila jsem zachovat i ten vášnivý, romantický vztah. Nikdy jsem si nemyslela, že po porodu už musíme být jen rodiče.

S těhotenstvím se však nepojí jen těšení na krásné miminko a spoustu lásky. Pro ženu přináší i mnoho tělesných projevů, které tak atraktivní nejsou. Nevejdete se do žádného normální oblečení, dost často se samy sobě nelíbíte. Moc se o tom nemluví, ale ne každá žena prožívá těhotenství jako na modrém obláčku.

Nikdy neřekl, že se mýlím

Dlouho jsem se snažila zjistit, proč muž, se kterým jsem zplodila dítě z lásky, mě teď odmítá. I když jsem se snažila, opakoval, že je unavený, bolí ho hlava, nebo zkrátka řekl, že dnes ne. Mrzelo mě to a cítila jsem se odstrčená. Čím déle to trvalo, tím více jsem se ptala: „Už tě nepřitahuju, viď?" Marek se z toho vždy nějak vykroutil. „Ale prosím tě, co blázníš," odpovídal mi. Nikdy však neřekl, že se mýlím.

Toužila jsem po muži, který mi bude opakovat, že jsem krásná. Jak si mě váží, protože nosím pod srdcem jeho dceru. Marek však neoceňoval můj úděl v průběhu celého těhotenství. Na dceru se těšil, o ostatním příliš nemluvil. Rozhodla jsem se, že tomu přijdu na kloub. Jednoho dne jsme se pohádali. Bylo to kvůli penězům, kterých v tomto období nebylo mnoho. Navíc jsme se stěhovali.

Vmetla jsem mu do tváře, že se mnou nespí

Asi jsem vycítila příležitost a nadhodila jsem, že se mnou nespí. „Kdybys měl alespoň tu odvahu mi říct, že tě nepřitahuju!" řvala jsem na něj přes slzy. „To, sakra není pravda," oponoval Marek. „Vidíš, zase si mi neřekl důvod." Na chvíli byl ticho. „Nech toho," osočil se na mě. „Tak proč mi to neřekneš na rovinu? Máš někoho jiného?" ptala jsem se zoufale.

„Tak fajn. Prostě strašně chrápeš, jak starej dělník. A mě to úplně odrazuje. V noci nespím, pořád se budím, strašný. Už nemůžu, strašně mě to odrazuje," vysypal ze sebe. Chvíli jsem na něj nevěřícně koukala, jestli to myslí vážně. „Já jsem těhotná, lítám po doktorech, není mi celé měsíce dobře, vzdávám se své práce, musím naší dceru porodit a ty už nemůžeš, protože chrápu? To je důvod, proč jsme několik měsíců neměli sex?" vybouchla jsem. A pak jsem se rozesmála. Třískla jsem dveřmi a šla se projít. Taková prkotina a jak u mě klesnul. Od té chvíle máme doma neuvěřitelné dusno. Podle mě je Marek povrchní pokrytec. On ale má pocit, že zase tolik neřekl...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články