Pavlína (39): Žádný muž mi nebyl dost dobrý. Teď mám strach, že zůstanu sama

Pavlína (39): Žádný muž mi nebyl dost dobrý. Teď mám strach, že zůstanu sama
Zdroj: Freepik

Pavlína měla vždycky vysoké požadavky na svůj protějšek. Žádný muž je zatím nesplnil, a tak žije sama. Všechny její kamarádky už jsou vdané a mají děti. Ona nemá nic a nikoho. Teď se bojí se, jestli jí už neujel vlak...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 04. 2022 07:00

Když mi kamarádky říkaly, že jsem zbytečně moc vybírává, tvrdila jsem jim opak. Všechny už byly zadané, některé i vdané. To jenom já jsem mezi muži pořád přebírala. Na každém z nich mi něco vadilo. Měnila jsem tak dlouho, až jsem na prahu čtyřicítky sama. Bez dítěte, bez partnera.

Žádný muž mi nebyl dost dobrý

Měla jsem jasnou představu o tom, jakého muže vedle sebe chci. Co se vzhledu týkalo, musel být svalnatý a sportovní typ s jiskrou v oku. Žádný Otesánek, co si nevidí na špičku boty. Na osobnost potenciálního manžela jsem taktéž měla vysoké nároky. A nejlépe aby měl zcela stejně seřazené priority jako já.

Hledala jsem muže, co si umí vydělat peníze a práce se neštítí. Současně někoho, kdo se zajímá o kulturu a společenské dění. Muže, který bude vědět, jak se k ženě chovat a bude mít náležité vychování. Těch požadavků bylo nespočet, ale asi nemá smysl je všechny vypisovat. Já jsem totiž muže svých představ nenašla.

Za těch víc jak dvacet let, co jsem si muže začala všímat, jsem jich poznala vážně hodně. Jenže na každém jsem něco našla. Hodný Milan byl otylý, starší Jarda zase moc usedlý. Když už to s Karlem vypadalo nadějně a mohl získat korunu krále, drhlo to v posteli. Zatímco já střídala muže po 6 měsících, mé kamarádky se vdávaly a rodily děti.

Z kamarádek jsem zůstala jediná svobodná

„Možná bys měla slevit ze svých požadavků a vzít už konečně nějakého na milost," domlouvala mi věrná kamarádka Lenka. Já věřím, že ten NĚKDO na mě někde čeká, jen musím být trpělivá," hájila jsem svoje chování. Abys nakonec nepřebrala," upozornila mě. Já těch slov ale nedbala a dále věřila, že svého prince najdu.

Roky plynuly a já jsem stále nebyla ve stabilním vztahu. Někdy se mi dokonce stalo, že jsem to táhla s dvěma muži najednou. Šetřila jsem tím ubíhající čas a mohla testovat dva muže současně. Ani tudy cesta nevedla. Svým kamarádkám jsem dělala doprovod, když šly ven s kočárky. Tiše jsem jim záviděla. Sama jsem si dítě přála.

Když už se vdala i poslední z mých kamarádek, znejistěla jsem. To bylo před rokem a půl. Tak jsi z nás poslední svobodná," smály se mi holky na jednom sedánku. Nemáš strach, že to při tvém stylu života tak zůstane napořád?" začaly mě jedna po druhé rozebírat. Sama jsem si nebyla jistá tím, co vlastně dělám.

Musím slevit ze svých požadavků

Holky mi začaly vyprávět chyby svých partnerů. To proto, aby mi sebraly iluze, že existuje dokonalý muž. Ten můj spí třeba v ponožkách," smála se Lucie. Tak to můj Tomáš zásadně nechává prkýnko nahoře," přidala se Lenka. A já nedávno zjistila, že Jirka nebyl víc jak osm let v kině," dodala Sára. A mě začalo ještě více docházet, jak jsem naivní.

Za rok mi bude čtyřicet. Žiji sama se svým kocourem. Nikoho k sobě nemám. Teď mám pocit, že by mi doma nevadil ani ten Otesánek, nebo usedlý Jarda. Třeba by mě měl rád. Doufám, že se to dá ještě napravit. Snažím se na mužích vidět jen to dobré a někoho si k sobě pustit o trochu blíž. Teď budu vděčná za jakoukoliv lásku, kterou mi nějaký muž poskytne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články