Dominika (38): Můj nudný život změnily tři dny v Benátkách, prožila jsem je v náruči jiného muže

Dominika (38): Můj nudný život změnily tři dny v Benátkách, prožila jsem je v náruči jiného muže
Zdroj: Freepik

Přestože Dominika vedla spokojený rodinný život, přišel jí poslední dobou poněkud nudný. Když ji kamarádka pozvala na víkend do Benátek, byla ráda, že může na chvíli utéct. To, že zažije vášnivý románek s Italem, ji ani ve snu nenapadlo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 03. 2022 13:00

Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já budu ta, co spáchá nevěru. Někdy se ale věci v životě semelou tak rychle, že není čas nad nimi přemýšlet. Přesně tak to bylo s pohledným Riccardem (45). Pravděpodobně ho už nikdy neuvidím, ale byl to jeden z těch zážitků, které mi nikdo nikdy nevezme.

Kamarádka mě pozvala na víkend do Benátek

Myslím, že mě můj manžel Tomáš (41) měl vždycky za svatou. S jinými muži jsem nikdy neflirtovala, měla jsem oči jen pro něj. Tom byl mou láskou ze střední školy. Tehdy o něm snila snad každá dívka v okolí. On si vybral mě a já to považovala za celoživotní vítězství. Ztratila jsem kvůli našemu vztahu pár kamarádek, ale stálo to za to.

Dnes bydlíme v menším domě, máme slušná zaměstnání a dvě děti. Laura (13) a Vítek (11) jsou dobře vychované a řekněme víceméně samostatně jednotky. Jsou těsně před vstupem do puberty, a tak nejsme s Tomem zrovna v kurzu. I když se mi nic hrozného neděje, měla jsem poslední dobou pocit, že je můj život nudný a nenaplněný.

Zajetý koloběh mě ale začal nudit. Z práce domů, tam uklidit, zajistit všem potravu a večer koukat na televizi. To jsou ve zkratce moje dny. Kamarádka Vanda poznala, že jsem v jisté krizi, takže přišla se skvělým nápadem. „Jedu na prodloužený víkend do Benátek za tetou. Pojeď se mnou," navrhla. Představa, že z toho stereotypu na chvíli uteču, byla hodně lákává.

Vyspala jsem se s pohledným Italem

Tomáš s tím neměl problém, dokonce mi cestu zaplatil. Už cestou do Itálie jsem zadumaně koukala z okénka a těšila se, že budu tři dny mimo domov. Teta Francesca bydlela přímo v centru Benátek. Ty dvě si měly co vyprávět, takže jsem se hned po příjezdu vydala do města. Courala jsem mezi historickými památkami a užívala si dočasnou svobodu.

Zabloudila jsem do jedné uličky, ze které jsem nemohla najít cestu ven. V tom se objevil muž, a začal na mě hulákat něco italsky. Moc jsem mu nerozuměla. On mě chytnul za ruku a vyvedl mě z bludiště na rušnou ulici. Poté promluvil anglicky. „Do you speak english, lady?" a já zrudla. V ten moment jsem si ho pořádně prohlédla a zjistila, že je velmi pohledný.

Angličtinu ovládám, takže jsme se dali do řeči. Podvečer mi udělal průvodce městem, vyprávěl mi něco o svém životě. Já poslouchala a užívala si jeho přítomnost. Za Vandou a její tetou jsem se toho večera nedostala. Ležela jsem u Riccarda na terase, popíjela víno a zpracovávala ten nejlepší a nejvášnivější sex, který jsem kdy zažila.

Nevěra mě vytáhla z letargie

Vanda hned ráno ve dveřích poznala, že je něco jinak. „Nic mi neříkej. Máš napsané na čele, cos dělala, ty nezbednice," smála se. Já si dala jen sprchu, něco k jídlu a znovu se vydala za mým vášnivým Italem. Sobotu i neděli jsme strávili společně. Možná se teď ptáte, jestli jsem měla výčitky vůči rodině a Tomovi.

Stát se to kdekoliv jinde, možná bych je měla. Takhle ne. Byly to tři dny mého života, které mi měly ukázat další směr. S Riccardem nešlo o žádnou lásku, jen o sex a lidské porozumění. Nejsem naivní a je mi jasné, že jsem nebyla jeho první ani poslední turistka, se kterou si užíval. Mě to ale pomohlo. Chytla jsem druhý dech. A to, že už ho v životě neuvidím, je jen k dobru celé věci. To, co se stalo v Benátkách, zůstane v Benátkách...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články