Gabriela (39): Manžel mi řekl, že si za jeho nevěru můžu sama. Dokud nebudu vzorná, poměr neukončí

Gabriela (39): Manžel mi řekl, že si za jeho nevěru můžu sama. Dokud nebudu vzorná, poměr neukončí
Zdroj: Freepik

Gábina se místo vděku a pomoci dočkala od manžela nevěry. Třešničkou na dortu bylo jeho prohlášení, že si za to může sama, protože se mu dostatečně nevěnuje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 10. 2021 10:00

Nevím, čeho se v životě ještě dočkám. Zatím největší ránu jsem před časem dostala od svého manžela. Jindra (42) mezi námi pohřbil něco, čemu se říká důvěra. Dlouhodobě mě podváděl a nakonec to hájil tím, že si za jeho nevěru mohu sama. Jenže já si to nemyslím.

Celé dny se jen starám o domácnost a děti

Své roli manželky a matky jsem byla naprosto oddaná. To Jindra si přál děti, to on chtěl, abych zůstala co nejdéle doma. Dělala jsem všechno, co si přál. Nebylo to vyloženě proti mé vůli, to bych mu křivdila. Jen být sama na tři děti je zkrátka řehole. Děti se narodily s rozestupem dvou let. Ríša (8), Arnošt (6) a Natálie (4) mě velmi zaměstnávají.

Jindra odchází do práce brzy ráno, takže rozvoz dětí do školy a školky zůstává na mně. Poté jdu do práce, kde jsem zaměstnána na poloviční úvazek. Odpoledne vyzvedávám děti zase já. Doma s Ríšou dělám úkoly a věnuji se dětem.

Do večera si hrajeme. Jindra přijíždí kolem sedmé. S dětmi je sotva půl hodiny a ty pak jdou spát. Zatímco uklízím, manžel usedá k televizi a otvírá si pivo. ,,Dneska jsem měl hrozný den,“ začne si stěžovat. ,,Šéf hrozně prudil, do toho hodně lidí na krámě. Jsem vážně unavený,“ zoufá si. Na nic se ho neptám a vidím se v posteli.

Manžel mě podvádí a přijde mu to v pořádku

Jindra se během noci dožaduje sexu, na který vážně nemám chuť. ,,Dnes ne, jsem unavená,“ říkávám mu a obracím se na bok. ,,Z čeho můžeš být unavená?“ táže se, ale to už zavírám oči a usínám. Tento kolotoč povinností a neshod se stává denní rutinou. Jindra si pořád na něco stěžuje a já kmitám.

Točíme se celé dny a týdny v tom zatraceně otravném stereotypu. Čím dál častěji na sobě pociťuji, že potřebuji dovolenou. Někam vypadnout, odpočinout si, a hlavně na chvíli vydechnout. Místo toho řeším něco, s čím jsem absolutně nepočítala. Zjistila jsem, že je mi Jindra nevěrný.

Když jsem stála nad hromadou prádla a strkala ho do pračky, našla jsem jasný důkaz. Obal od prezervativu v Jindrových kalhotách. Plná vzteku s tím běžela za Jindrou. ,,Můžeš mi říct, co to má znamenat?“ křikla jsem na něj. ,,To je obal od kondomu,“ opáčil, jako by se nechumelilo. ,,A dál? Ty mě podvádíš a nesnažíš se to ani zastírat?“ chytl mě nekontrolovatelný vztek.

Řekl mi, že poměr neukončí, dokud nebudu vzorná

,,Čemu se vlastně divíš? Ty na mě nemáš čas. Nenasloucháš mi, tak jsem si musel poradit sám,“ pokrčil rameny a byl se svojí odpovědí evidentně spokojený. ,,Nenaslouchám? Vždyť si pořád jen stěžuješ. Co ti chybí, žes mi vrazil kudlu do zad?“ propadla jsem zoufalství. ,,Chybí mi někdo, kdo by uspokojil moje potřeby. Někdo, koho zajímám. Můžeš si za to sama. Nemám pocit viny,“ dorazil mě.

Zvrtlo se to ve velmi ošklivou hádku, ze které jsem vyšla jako poražená. Jindra mě napadl, že jsem svoji roli manželky absolutně nezvládla. Argument, že kdyby místo sexu s milenkou byl víc doma, dalo by se s tím něco dělat, smetl ze stolu. Dokonce mi řekl, že dokud se nezačnu chovat jako vzorná manželka, svůj poměr neukončí. On si vážně myslí, že to jde vzít jen tak zpátky. Nechápe, jak moc mi ublížil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články