Kryštof (50): Manželka začala nesnášet mého nejlepšího přítele. Až příliš pozdě jsem zjistil, co se mezi nimi odehrálo

Kryštof (50): Manželka začala nesnášet mého nejlepšího přítele. Až příliš pozdě jsem zjistil, co se mezi nimi odehrálo
Zdroj: Freepik

Kryštof má od střední školy nejlepšího přítele Fandu. Toho zničehonic začala jeho žena nesnášet. Kryštofa to mrzelo, ale s Fandou se nadále stýkal. Až nedávno se dozvěděl, co je jeho kamarád vlastně zač.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 10. 2021 08:00

Roky mě mrzelo, že manželka Olga (48) nemohla přijít na jméno mému nejlepšímu kamarádovi. Přitom František (50) je tak skvělý člověk! Několikrát jsem se ji o tom snažil přesvědčit, ale Olina to viděla jinak. Někdy jsem měl pocit, že je proti němu vysloveně zaujatá. Proč? To jsem se dozvěděl teprve nedávno a vyrazilo mi to dech.

Mezi Fandou a Olgou se něco fatálně pokazilo

S Fandou se známe od střední školy. V prváku na ekonomce jsme si sedli vedle sebe a velmi rychle mezi námi vzniklo přátelství. Za ty roky jsme se několikrát vzájemně tahali z bryndy. Zažili jsme toho tolik, že mi to z hlavy nikdo nevymaže. Jako třeba náš legendární skok ze skály, nebo noční toulky lesem, kdy jsme pátrali po UFO. Ten nechtěně zapálený dědův statek snad ani nebudu připomínat.

V dospělosti se naše cesty sice rozdělily, ale přátelství zůstalo. Už jsme se nevídali denně, ale čas jsme si na sebe vždycky našli. Když jsem poznal Olgu, Fanda mě tehdy chlapsky poplácal po rameni. ,,Kámo, ta je,“ pronesl a popřál mi hodně štěstí.

Olga do jisté doby Fandu snášela. Jakmile si i on našel přítelkyni, jezdili jsme na vandry ve čtyřech. Nikdy jsem nepochopil, proč se to pak mezi manželkou a kamarádem pokazilo. Stalo se to v době, kdy Olina otěhotněla a já se těšil na roli otce. Olga na Fandu začala nasazovat a odmítala se s ním stýkat. Nesměl dokonce ani k nám na návštěvu.

Vzájemná nevraživost je nepřešla ani po letech

Mockrát jsem řešil, co se mezi nimi stalo a proč manželka Fandu najednou tak nesnáší. ,,Je to nafoukaný machr, který si myslí, že mu patří svět. Prostě ho nemám ráda,“ zněla její odpověď. Nechápal jsem to. Dokonce jsem se vyptával i Fandy, co se mezi nimi stalo. ,,Co já vím? Znáš ženský. Neboj, to zase přejde,“ konejšil mě a já mu věřil. Jenže Olga svůj názor na Fandu nezměnila. Díky bohu mi nezakazovala se s ním vídat, protože to bych asi nepřežil.

S Olgou jsme mezitím vychovali syna. Náš Robert (23) je úspěšný podnikatel, který se ve světě neztratí. Jsem na něj náležitě hrdý. Občas mi přišlo, že mi není moc podobný, ale nic jsem za tím nehledal. Proč by taky. Byl prostě můj.

Při nedávném srazu spolužáků ze střední školy jsem se dozvěděl něco, co mi zlomilo vaz. Poměrně dlouho do noci se popíjelo. Cítil jsem, že jsem přebral, a tak jsem se kolem druhé vydal na hotel. Za rohem seděl na chodníku Fanda s Honzou. Šel jsem k nim, abych jim řekl, že odcházím, a zaslechl jsem jejich rozhovor.

Znám pravdu, ale nevím, jak s ní naložit

Značně opilý Fanda vyprávěl Honzovi o svém životě. ,,Honzo, já jsem hrozný člověk. Kdysi jsem se vyspal s Olgou. Víš, kdo je Olga, ne? Kryštofova manželka. Mají spolu syna, který je můj. Kryštof nic netuší. Olga mě od toho dne nesnáší. Ona po mně totiž chtěla, abychom to Kryštofovi řekli. Chtěla ho opustit a utéct. Já mu to ale nemohl udělat,“ chrlil ze sebe Fanda.

,,Tak jsem jí řekl, že už se nebudeme stýkat a o tom, kdo je otcem dítěte, navždy pomlčíme. Jenže teď v padesáti, kdy nemám nic, to na mě dolehlo,“ dodal a já zůstal stát jak opařený. Raději jsem šel na první ranní vlak a odjel domů. Je to pár týdnů, co jsem se dozvěděl pravdu o své rodině. Tluče se to ve mně. Mám ženě říct, že vím, co udělala? Ohrozit tak ale i Roberta? Dostal jsem přihrávku, kterou nedokážu zpracovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články