Mahulena (24): Jako by nestačilo, že mi přítel zahýbá. Ještě horší pro mě bylo zjištění s kým

Mahulena (24): Jako by nestačilo, že mi přítel zahýbá. Ještě horší pro mě bylo zjištění s kým
Zdroj: Unsplash

To, že je její matka nevyzrálá osobnost, tušila Mahulena odjakživa. Proto k ní neměla důvěru a hodně věcí jí raději neříkala. Ani to, že je zamilovaná a má vztah. Ten se jí po třech letech začal hroutit. Když Mahulena zjistila, co za tím stojí, málem dostala infarkt.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 10. 2021 13:00

Moje matka Laďka (43) byla vždycky tak trochu praštěná. Ráda vyčnívala z davu a sbírala obdiv druhých. Kdysi jsem si myslela, že alespoň ve vztahu ke mně a k mému otci používá zdravý rozum.

Přestala jsem se matce svěřovat

Narodila jsem se v matčiných devatenácti letech. Nebyla jsem vyloženě nechtěné dítě, spíše neplánované. Potrat oba rodiče vyloučili a já dostala šanci přijít na svět. Vztah s mojí máti byl vždycky jako na houpačce. Hlavně v době mého dospívání.

Já se oblékala tak, jak si doba žádala. Matka nechtěla zůstat pozadu, takže i ona vytáhla minisukně a kozačky. Nutno říct, že jsem se za ni styděla. Chovala se jako utržená ze řetězu a my s tátou jsme se k ní na ulici raději nehlásili.

Po čase jsem pochopila, že bude nejlepší, když se matce přestanu svěřovat. Veškeré své strasti nebo radosti jsem sdílela s tátou, který vždycky věděl, co říct. Když mi bylo dvacet, zamilovala jsem se do Sebastiána. Zcela jsem propadla jeho kouzlu a věřila, že naší lásce nic nebrání.

Táta tvrdil, že ho matka podvádí

Před matkou jsem svého milého z počátku tajila. Bohužel to ale nešlo dělat donekonečna. Jednou nás potkala na ulici. ,,Copak, copak? Kdo to je?“ otázala se mě a mlsně si Sebastiána prohlížela. ,,Že ses, drahoušku, nepochlubila, že máš přítele,“ pokračovala a já bych se nejradši na místě propadla. Zpovídala mě, kdo to je, jak dlouho s ním jsem a hlavně, proč jsem nic neřekla. ,,Mami, kdyby ses chovala normálně, tak bych ti možná i něco řekla,“ prohodila jsem kousavě.

Nevím, jestli znáte ten pocit, když se vyloženě stydíte za to, kým je váš rodič. O matce se začalo šuškat, že tátu podvádí. Ten se mi jednou svěřil, že si tím je naprosto jistý. Matka jen zapírala a zapírala. Táta z lásky k matce po ničem nepátral a doufal, že se mýlí. Ovšem svůj smutek zakrýt nedokázal.

Zhruba po třech letech vztahu se Sebastianem jsem i já nabyla dojmu, že je mi nevěrný. Svěřila jsem se tátovi, který na tom byl stejně. Toleroval matčiny noční toulky a pozdní návraty domů. Často jsme si spolu pobrečeli a ptali se, proč zrovna my dva. V životě by mě nenapadlo, kdo mi šlape po štěstí.

Načapali jsme ji v restauraci s mým přítelem

Jednoho dne mě táta pozval na oběd do restaurace. Byla jsem ráda, protože Sebastián se opět někde toulal. Kde, to jsem se dozvěděla ve chvíli, kdy jsme s tátou vcházeli do hospody. Matku jako první zahlédl táta. Já stála za ním a dokud jsem nepřišla blíž, neviděla jsem, s kým sedí u stolu. Brada mi spadla až na zem, když jsem poznala, čí ruce matka drží. Byl to můj Sebastián! ,,Co vy dva tady? Musíš vždycky všechno zkazit?“ řvala jsem na matku.

Nejhorší bylo, že se ani trochu nestyděla. Táta jen mlčky stál. ,,Co mi k tomu řekneš?“ uhodila jsem na ni. Matka se jen nadřazeně zvedla a řekla: ,,Když už jsme tu všichni, tak vám musíme něco říct. Chceme se se Sebastiánem vzít." Pak už šly věci rychle. Rozvod rodičů, můj rozchod se Sebastiánem. Jak se má matka, dnes netuším. Je mi to totiž úplně jedno. Za to, co udělala, ji budu do konce života nenávidět.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články