Natálie (35): Na srazu kamarádek ze základní školy jsem zjistila něco, co mi možná zničí život

Natálie (35): Na srazu kamarádek ze základní školy jsem zjistila něco, co mi možná zničí život
Zdroj: Freepik

Na setkání s kamarádkami ze základní školy zjistila Natálie něco, co jí vyrazilo dech. Nejlepší kamarádka Monika se před deseti lety vyspala s jejím manželem. A otěhotněla. Natáliin manžel se o dítěti nikdy nedozvěděl. Ona teď nedokáže mlčet a dělat, že se to nestalo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 05. 2022 10:00

Nedávno jsem se zúčastnila menšího srazu kamarádek ze základní školy. Sešlo se nás celkem pět. Má nejbližší kamarádka Monika (35) s sebou měla syna Viktora (10). Zarazila mě na něm jedna věc. Byl nebývale podobný mému manželovi. Tak mi to vrtalo hlavou, že jsem si začala shánět nějaké informace. To, čeho jsem se dobrala, mě srazilo na kolena.

Kamarádčin syn ve mně vzbudil jisté podezření

Na základní škole jsem měla kolem sebe celkem čtyři blízké kamarádky - Kláru, Vanesu, Janu a Moniku. Právě Monča mi z nich byla nejbližší. Byla skoro jako moje sestra. I když jsme vyšly základku, pořád jsme byly kamarádky. Hodně jsme se stýkaly ještě první dva roky na střední, pak se náš kontakt zúžil na dvě setkání ročně.

Poslední sraz nás všech byl před deseti lety. Nějakým zázrakem se teď podařilo svolat všechny. Některé přišly s dětmi. Já s sebou měla syna Ondru (8) a Monika přivedla malého Viktora. Když si vedle sebe kluci stoupli, musela jsem se smát. „Vypadají skoro jako bratři, co?" dělala jsem si z toho srandu. Byli si velmi podobní.

Až později mi došlo, že v tu chvíli Monika znervózněla a odvedla téma jinam. Během odpoledne v parku jsem si Viktora musela pořád prohlížet. „Kdo je vlastně jeho otcem?" zeptala jsem se přímo. Monika se zakoktala a řekla že jde o muže, kterého ani neznám. Prý sama neví, kde dneska je. Vůbec se o tom nechtěla bavit.

Tušila jsem, že manžel je otcem kamarádčina syna

Odpoledne s holkami bylo velmi příjemné. Měly jsme si co vyprávět. Dlouho jsem se tak nenasmála. Jen mi pořád v hlavě vrtal Viktor. S Mončou jsme se domluvily, že na druhý den zajdeme s dětmi do bazénu. Kluci si hodně rozuměli a ve vodě se mohli pořádně vyřádit. Já se snažila z Moniky dostat víc informaci o tom, kde je otec jejího syna.

Mlžila, co to šlo. Možná pochopila, že něco tuším. Já si začínala myslet, že Viktor je synem mého manžela Lukáše (35). Neměla jsem ale pořádný důkaz. Ten se objevil záhy. Když se kluci v šatně převlíkali, uviděla jsem na Viktorově stehně velikou pihu. Přesně takovou, jakou má Lukáš i náš Ondra, který to po něm podědil.

„Moniko?" pronesla jsem s jistým podezřením v hlase. Není náhodou Viktor synem mého manžela?" zeptala jsem se opět přímo. Monika zrudla a udělal prstem gesto, abych před jejím synem mlčela. Budeme si muset promluvit," řekla jsem dost naštvaně. Druhý den jsme se sešly jen my dvě, bez dětí.

Kamarádka chce, abych o tom mlčela

Hned si vzala slovo. Já ti to vysvětlím," začala. ,,Stalo se to asi před deseti lety. Zcela neplánovaně jsem se vyspala s Lukášem," pokračovala. Už v ten moment se ve mně vařila krev. „Neví, že má se mnou syna. Nikdy jsem mu to neřekla," mluvila dál. Jak si mi to mohla udělat? Já myslela, že jsme kamarádky." zuřila jsem.

„Co mám teď podle tebe dělat? A co ten kluk? Jak k tomu přijde?" nechápala jsem. Nesmíš to Lukášovi říct. On vážně nic netuší a já chci, aby to tak zůstalo. A co se týče tebe, tobě se omlouvám," řekla sklesle. Vzteky jsem odešla z kavárny a šla se projít do parku. Pořád to nějak nemůžu vstřebat. Takže manžel mě podvedl s mou nejlepší kamarádkou. Má s ní syna, o kterém ale neví. Viktor žije v tom, že jeho otec je někde ve světě. Vážně mám mlčet a dělat, že to nevím? Obávám se, že to nedokážu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články