Marie (67): Přítel mi už na základní škole slíbil, že jednou budeme spolu. Své slovo dodržel

Marie (67): Přítel mi už na základní škole slíbil, že jednou budeme spolu. Své slovo dodržel
Zdroj: Freepik

Marie na základní škole milovala Pavla. Ten jí slíbil, že se jednoho dne setkají a budou spolu. Nevěřila tomu. O to víc ji překvapilo, když se po dlouhých letech skutečně znovu objevil v jejím životě.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 08. 2021 10:00

Pavla jsem potkávala na chodbách základní školy. Naše pohledy se pravidelně střetávaly a já cítila, že mi není lhostejný. Kdykoliv se na mě jen podíval či usmál, srdce mi bilo na poplach. Vždycky jsem doufala, že my dva to jednou dáme dohromady.

Po základní škole se naše cesty rozešly

Když jsme se po škole loučili, vzal si mě stranou a řekl: ,,Jsme si předurčeni, jen teď není ten správný čas. Slibuju ti, že se jednoho dne shledáme.“ Pak mi věnoval polibek, který mi dodnes zůstal v paměti. Poté jsem ho ještě párkrát někde zahlédla. Po nástupu na střední jsem ale měla jiné starosti, takže jsem na Pavla nijak zvlášť nemyslela.

Během několika let jsem vystudovala a našla si práci. Na řadu přišel i dlouhodobý vztah s Mirkem. Toho jsem si nakonec vzala. Dnes spolu máme dva dospělé syny. O manželovi nemohu říct křivého slova. Jen můj vnitřní pocit mi stále našeptával, že to není ON, muž mého života.

Nikdy na mě nebyl zlý, nebo něco takového. Problém jsem měla já ve svém srdci. To pořád někde hluboko pařilo Pavlovi. Těsně před padesátkou jsme si s Mirkem prošli menší manželskou krizí. Kluci odešli z baráku a my zůstali sami. Já najednou naléhavě pocítila, že nežiji s tím správným člověkem. Nahlas jsem to ale neřekla. Jen jsem se tím vnitřně užírala.

Po letech jsme se znovu shledali

Osud zjevně chtěl, abychom se s Pavlem znovu setkali. Připravil nám náhodné setkání, které rozhořelo starou lásku. Já se znovu cítila jako ta puberťačka, která do něj byla před desítkou let zamilovaná. On to měl stejně. Vlastně jsme začali tam, kde jsme před lety skončili.

Naše životní příběhy si byly dosti podobné. I on měl ženu a dvě dospělé děti. Nemohla jsem se ubránit pocitu, že mám být s Pavlem. Oba jsme se rozhodli opustit své protějšky. Mirek z toho byl dlouho špatný. Kladl vinu především sobě, což pro mě bylo dost těžké. Vina totiž byla jen na mé straně. I přes jeho prosby, abych zůstala, jsem se rozhodla poslechnout srdce.

S Pavlem jsme si koupili byt a začali nové životy. Museli jsme se nějaký čas potýkat s nepochopením svých rodin. Po třech letech se ale všichni smířili s tím, že se skutečně milujeme.

Jsme všichni jedna velká rodina

Mirek mi odpustil. Dokonce se mi přiznal, že po celou dobu manželství cítil, že ho nemiluji. Naši synové s Pavlem skvěle vycházejí. I jeho holky mě vzaly na milost a jsou z nás kamarádky. Jedna z nich nedávno Pavlovi porodila vnuka. Nakonec je z nás všech jedna velká, a především šťastná rodina.

Nikdy by mě nenapadlo, že na stará kolena skončím se svou láskou ze základní školy. Mrzí mě jen jedna věc. Musela jsem kvůli svému štěstí ublížit někomu jinému. Mohu děkovat Bohu, že mě Mirek miluje a dopřál mi, abych mohla být s tím, koho miluji já. Život je někdy vážně složitý.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články