Rupert (28): Tři měsíce po svatbě jsem podepsal rozvodové papíry. Nad vodou mě drží fakt, že to není moje vina

Rupert (28): Tři měsíce po svatbě jsem podepsal rozvodové papíry. Nad vodou mě drží fakt, že to není moje vina
Zdroj: Unsplash

Rupert s Leonou patřili k těm párům, mezi kterými panovala harmonie a čistá láska. Chodili spolu od svých 16 let. Bydleli společně a Rupert plánoval založení rodiny a stěhování do domku na vesnici. Teď tam bydlí bez Leony, která se pár měsíců po svatbě zamilovala do někoho jiného a požádala o rozvod.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 10. 2022 13:00

Před třemi měsíci jsem si vzal za ženu Leonu (28), o které jsem byl přesvědčený, že se mnou zestárne. Ona se však nedávno zamilovala do staršího muže a chce rozvod. Jsem z toho jako opařený, protože jsem to rozhodně nečekal.

Tvořili jsme idylický pár

S Leonou se známe déle jak čtrnáct let. Pokukovali jsme po sobě už v době puberty. Pořádně jsme spolu začali chodit, když nám bylo šestnáct let. Byla to ta první opravdová láska, na kterou člověk vzpomíná celý život. Vždycky, když jsme byli spolu, uvnitř jsem cítil něco, co se dá jen těžko popsat slovy.

Šlo o naprosté souznění. Leonu jsem miloval a platí to i dnes. Ve dvaceti jsme spolu začali bydlet. Náš vztah doprovázela harmonie, klid a vzájemné porozumění. Ne nadarmo nám přátelé a známi fandili. Patřili jsme mezi idylické páry.

Když mi kamarádi vyprávěli o tom, jak se doma se svými protějšky hádají, já takové situace neznal. Doma jsem měl skvělou holku. Každý problém, který nám život připravil, jsme zvládli ruku v ruce. Měl jsem oči jen pro svou Leonu. Když jsem ji žádal o ruku, věřil jsem, že mě neodmítne a stane se mou hrdou manželkou.

Tři měsíce po svatbě chtěla rozvod

Rodiče nám dali požehnání a my uzavřeli sňatek. Měl jsem v plánu založit rodinu a koupit domeček na vesnici. Ten si totiž Leona velmi přála. Během toho, co jsem vyřizoval vše potřebné a chystal veliké překvapení, ona se pelešila s jiným mužem. To, že se chce nechat rozvést, mi napsala ve zprávě.

Odjel jsem na víkend na motorky a tam mi přišla krátká zpráva: „Odcházím od tebe." Ihned jsem se vydal domů, ale Leoně se nedalo dovolat. V našem bytě už nebyla žádná její věc. Jen klíče od bytu. Nechápal jsem, co to má znamenat. Vydal jsem se k jejím rodičům, kde jsem ji ale nenašel. Žádná z kamarádek o ní také nevěděla.

Propadl jsem totálnímu zoufalství. Moje růžově namalovaná budoucnost vzala za své. Po měsíci mlčení mi dorazily rozvodové papíry. Nemohl jsem to nechat být a znovu jsem se ji snažil vyhledat. Nakonec se mi to podařilo v její práci. Nemile mě překvapilo, že se mnou skoro nechtěla ani mluvit.

Vzala mi iluze o lásce

„Je konec. Přijmi to a nedělej nám to těžší," řekla suše. Konec? Jen tak? Já myslel, že se milujeme," nešlo mi to do hlavy. Já miluju někoho jiného. Stalo se to tak rychle... ale vím, že chci být s ním. Prosím, podepiš ty papíry," dodala a odešla. Později jsem se dozvěděl, že se zamilovala do staršího muže, který má ke všemu ještě rodinu.

Leona se tahá s ženatým mužem a chystá se zničit cizí rodinu. Nechápu, kde se to v ní vzalo. Jsem z toho zklamaný. Vzala mi iluzi o lásce, o pravdě a o tom, kým vlastně celé ty roky byla. Rozvodové papíry jsem podepsal. V domečku, který jsem nám pořídil, dnes žiji sám. Občas si položím otázku, co jsem vlastně udělal špatně, že odešla. A došel jsem k závěru, že chyba není na mé straně. Život je prostě takový a já to musím přijmout tak, jak mi to bylo položeno na stůl. Doufám, že bude Leona šťastná, ale doufám i v to, že si jednoho dne plně uvědomí, jak moc mi ublížila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články