Irena (55): Když zemřela naše milovaná fenka, manžel požádal o rozvod. Prý se mnou žil jen kvůli ní

Irena (55): Když zemřela naše milovaná fenka, manžel požádal o rozvod. Prý se mnou žil jen kvůli ní
Zdroj: Freepik

Irena s Lubomírem našli utrápené štěně. Nechali si ho a milovali ho dlouhých 17 let. Před časem fenka Fíbí zemřela, což oba obrečeli. Lubomír pak měl pro Irenu nemilou zprávou. Zůstával s ní jen kvůli psovi. Po smrti Fíbí se rozhodl, že chce od manželky odejít.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 09. 2022 13:00

Když nám zemřela téměř sedmnáctiletá fena Fíbí, myslela jsem si, že to bude jediný důvod mého truchlení. Sotva jsme ji pohřbili, manžel řekl, že když už nežije Fíbí, nemá důvod se mnou být. Podle jeho slov zůstával jenom kvůli ní.

Před lety jsme s manželem našli štěně

To, jak jsme Fíbí našli, mám živě v paměti. Byli jsme s manželem Lubomírem (59) na houbách. Když jsme se vraceli k autu, u silnice něco kňučelo. Bylo to zabalené v dece a vydávalo šílené zvuky. Lubomírovi to nedalo a podíval se, co je uvnitř. Našel tam malé štěňátko, které čekalo snad už jen na smrt.

Vzali jsme si fenku k sobě a pokusili se o její uzdravení. Návštěva veterináře nás neminula, protože měla zánět v oku. Během její léčby jsme po okolí vyvěsili leták s informací o nalezeném štěněti. Když se ani po třech měsících nikdo neozval, rozhodli jsme se, že si ji necháme. Beztak nám přirostla k srci a my ji měli rádi.

Hlavně manžel. Ten z ní byl celý hotový. Dokonce si ji vzal na paškál a začal s výcvikem. Během několika měsíců to bylo disciplinované a mírumilovné stvoření. Koho přesně měla za páníčka, to se nedalo říct. Poslouchala nás oba. A stejně tak se i k oběma chodila nechat podrbat za uchem. Fíbí se stala plnohodnotným členem naší rodiny.

Naše fenka spojovala i nás dva s manželem

Byla tak hodná, že jsme si ji brali všude s sebou. Na dovolenou do Chorvatska i na týden do karavanu. Nikdy nikomu nebyla na obtíž. Měla dar rozesmát i tu nejzamračenější tvář. Částečně spojovala i nás s manželem. To díky ní jsme spolu často chodili na dlouhé procházky a strávili jsme spolu hodně času.

Manželovi jsem to sice nikdy neřekla, ale někdy jsem měla pocit, že má raději psa než mě. Uvědomovala jsem si, že je to absurdní myšlenka, ale čas od času jsem se jí neubránila. Roky plynuly a naše Fíbí začala mít zdravotní problémy. Nejprve ji zlobil zrak, poté sluch. To všechno se dalo zvládnout. Když ji ale začaly zlobit nohy, nastal problém.

Vynést ven psa se třiceti kily nám šlo málokdy. Na veterině nám řekli, že je to zkrátka stáří a ať se připravíme na nejhorší. To jí bylo patnáct let. Pohled na psa, který se sotva plazil, byl k pláči. Manžel to nesl velmi těžce. Vyrobil jí vozítko na zadní nohy a ona se s ním kupodivu naučila fungovat. Fíbí to prodloužilo život o další dva roky.

Po smrti psa odešel i manžel

Jenže poté přišla rakovina dělohy, která se bohužel rozšířila. Doktor nám naznačoval, že naše Fíbí trpí bolestmi celé dny. Došlo nám, že už se blíží konec. Před měsícem jsme ji našli v jejím pelíšku mrtvou. Manžel brečel jako želva a ani já jsem se slzám neubránila. Odešel náš největší přítel, spojovatel a kamarád do nepohody.

Když jsme ji pohřbili a večer si na ni připili, měl pro mě manžel překvapení. „Když už Fíbí nežije, chci odejít,” pronesl ledabyle. „Co prosím?” nechápala jsem. „Zůstával jsem jen kvůli ní. Ona mi tě ukazovala v tom lepší světle. Teď je pryč a já jdu taky,” svěsil ramena a šel si sbalit kufry. Myslela jsem si, že je to jen ze žalu po ztrátě naší fenky. Mýlila jsem se. Lubomír skutečně požádal o rozvod a já zůstala sama. Doteď tomu nedokážu uvěřit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články