Fotka, která dojímá svět: Prokřehlé štěňátko zachránila husa

Fotka, která dojímá svět: Prokřehlé štěňátko zachránila husa
Zdroj: thewildchild.co.za

Na celém světě je spousta lidí, kteří svůj život zasvětili zvířatům. Ta se totiž často bez pomoci člověka neobejdou, velká solidarita však panuje i ve zvířecí říši. Dokonalým příkladem je jedna hrdinská husa, která se stala hitem internetu. Co se jí povedlo? Svými křídly schovávala malé štěně. Někdy zkrátka stačí koukat více kolem sebe, abychom viděli příběhy, které by člověk sám nevymyslel ani v sebelepší pohádce.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 31. 12. 2019 09:51

V dnešním světě jsme pohlceni moderní dobou a technologiemi, které nám sice ulehčují život, jenže zároveň nás pohlcují. Člověk si to ale mnohdy ani neuvědomí a začne automaticky upřednostňovat virtuální kontakt před tím fyzickým. Vše si totiž dokážeme zařídit v podstatě z jedné místnosti, kterou dlouhé hodiny nemusíme vůbec opustit. A tak jsme vlastně dobrovolně izolování od všeho okolního dění…

Obětavá husa

Jenže díky všemožným vymoženostem se ze života člověka občas vytrácí laskavost a pomoc druhým. V tom bychom se však mohli učit od zvířat, která na vzájemnou pomoc ve zvířecím království nikdy nezapomínají. Však už taky dokázala „napsat“ spoustu dech beroucích příběhů.

thewildchild.co.za

V jednom z nich vystupuje v hlavní roli husa, která svým zobákem mazlí roztomilé štěně, a zároveň ho zahřívá svými křídly. Zdá se, že se z nich rychle stali kamarádi, které jen tak něco nerozdělí. Není divu, že tato zvířecí obětavost rychle obletěla celý svět a dostala se do tisícovek lidských srdcí.

Nečekají žádný prospěch

Možná jste to ani nevěděli, ale psi a husy bývají ideálními parťáky. Oba jsou totiž velmi přátelští, laskaví a kontakty navazují častěji. A to platí i pro další zvířata. Ta totiž, na rozdíl od lidí, od přátelství neočekávají žádný prospěch a jen si chtějí užít vzájemnou společnost. A právě v tom je zvířecí říše kouzelná.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články