Sedmnáctkrát postřelená fenka Maggie přežila peklo: Stala se hvězdou internetu a pomáhá lidem

Sedmnáctkrát postřelená fenka Maggie přežila peklo: Stala se hvězdou internetu a pomáhá lidem
Zdroj: Instagram

Život někdy dokáže být pořádně krutý, a to nejen k lidem, ale i ke zvířatům. Ovšem to, co si zažila psí bojovnice Maggie, je až k neuvěření. Pětiletá fenka si na Blízkém Východě prošla doslova peklem, byla sedmnáctkrát postřelena, je slepá a má uříznuté jedno ucho. Z nejhoršího už je ale naštěstí venku a nyní je šťastná se svou novou paničkou. Zároveň se z ní stala instagramová hvězda a terapeutický pes!

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 10. 12. 2019 16:11

Zbídačenou Maggie, která měla kromě střelných ran a uříznutého ucha i zlomenou čelist, našli svázanou a nacpanou v krabici v ulicích Libanonu. Malá fenka, která zrovna byla březí, si procházela doslova peklem. Z takového osudu by se vzpamatoval jen málokdo, ovšem Maggie svůj boj nevzdala.

Nový domov našla v Anglii

Pětiletou hrdinku vysvobodila Nadace Wild At Heart Foundation a následně se na internetu objevil její dojemný příběh, který rozplakal svět. Na Instagramu Maggie bylo zároveň zveřejněno několik příspěvků, které měly za cíl najít jí novou spřízněnou duši.

Celý příběh rychle zaujal Kasey Carling ze Sussexu a její mámu, které si Maggie vzaly k sobě a zahrnuly ji svou láskou. „Když mamka viděla Maggiiny příspěvky na Instagramu, tak ihned řekla, že ji musíme adoptovat," vzpomíná Kasey.

Celý proces se však protáhl a trval šest měsíců. Malá fenka voříška totiž nejprve musela absolvovat neodkladnou operaci, která byla provedena ještě v Libanonu. Poté se její budoucí majitelka musela spojit s organizacemi pečujícími o nevidomé psy a sama musela zjistit, jak se o ně co nejlépe starat.

Po tvářích mi stékaly slzy

Jednoduchý nebyl ani samotný převoz Maggie, která musela urazit dlouhou a náročnou cestu z Libanonu do Anglie. „Když jsem ji viděla na letišti, tak mi po tvářích stékaly slzy. Nikdy jsem nepotkala psa, jako je Maggie," řekla pětadvacetiletá Kasey o prvním společném setkání tváří v tvář.

Jejich vztah se velmi rychle propojil a z Kasey a Maggie se staly parťačky na celý život. Obětavá Britka však mnohdy od druhých lidí slyšela, že by bylo lepší, kdyby fenku radši utratila, protože si vinou svého postižení nemůže užít plnohodnotný život. Ovšem jakmile ostatní viděli, jak statečná Maggie běhá, hraje si a dovádí, tak rychle změnili názor. „Je prostě brilantní. Je tak energická a temperamentní," rozplývá se nad svou psí kamarádkou Kasey, která dokonce zanechala své dosavadní práce a začala se naplno věnovat mediální stránce své psí parťačky.

Profil fenky na Instagramu sleduje 315 tisíc followerů. Statečná Maggie se zároveň stala terapeutickým psem a rozdává radost lidem v domovech důchodců nebo na studentských kolejích. Příběh Maggie zkrátka dokáže každého zahřát u srdce. A navíc ukazuje, že i z děsivého pekla vede cesta ven.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články