Legendární herečka Nastassja Kinski. Dcera netvora, který zneužíval a týral celou rodinu

Legendární herečka Nastassja Kinski. Dcera netvora, který zneužíval a týral celou rodinu
Zdroj: TV Nova
Nastassja Kinski (* 24. leden 1961) je německá herečka, která hrála ve více než šedesáti filmech. Patří mezi legendy kinematografie. Dlouhá léta však před světem skrývala hrůzy z mládí...Krásná herečka, kterou proslavil třeba film Kočičí lidé, žila v nenávisti ke svému slavnému otci. Byl jím rovněž známý herec Klaus Kinski.Její rodiče se rozvedli, když jí bylo deset. A přestože otce Klause (zde ve snímku Břímě snů) vídávala zřídka, šel jí z ní mráz po zádech.Až dlouho po jeho smrti vyšlo najevo díky přiznání dcery Poly (na snímku z filmu Komplizinnen vlevo), o devět let starší Nastassjiny nevlastní sestry, že Kinski byl násilník, který ji mnoho let sexuálně zneužíval.+ 5 fotek+ 6 fotek

Nastassja Kinski – jedna z nejkrásnějších německých hereček, které se kdy objevily na stříbrném plátně – slaví 59. narozeniny. V srdci si nosí temnou rodinnou historii. Její otec, slavný herec Klaus Kinski, byl násilník a sexuální predátor. „Udělala bych cokoli, aby zůstal do konce života za mřížemi. Jsem ráda, že už není naživu,“ prohlásila Nastassja v jednom z posledních rozhovorů na toto téma.

Milan Valden
Milan Valden 24. 01. 2020 07:27

Nastassja Kinski se narodila 24. ledna 1961 v tehdejším Západním Berlíně, sedm měsíců předtím, než vyrostla Berlínská zeď. Věnovala se též modelingu a objevila se ve více než šedesáti filmech evropských i amerických.

Otec netvor: Klaus Kinski

Otcem Nastassji byl slavný německý herec Klaus Kinski (18. října 1926 – 23. listopadu 1991), hvězda filmů Vinnetou – Rudý gentleman, Doktor Živago, Aguirre, hněv boží, Smrt darebáka, Upír Nosferatu, Fitzcarraldo či Paganini ve víru erotických vášní.

V podobném víru se celý život nacházel i nevypočitatelný, charismatický, cholerický herec s jedinečnou vizáží, který často býval postrachem režisérů a kolegů nejen na filmovém place, ale bohužel i ve vlastní rodině.

Rodina žila v děsu

Až po jeho smrti vyšlo najevo díky přiznání dcery Poly, o devět let starší Nastassjiny nevlastní sestry, že Kinski byl násilník, který ji mnoho let sexuálně zneužíval. Polina slova potvrdila i Nastassja, když prohlásila, že i na ni to otec zkoušel, ale neuspěl: „Nebyl žádným otcem. Devadesát devět procent času jsem se ho bála. Byl tak nepředvídatelný, že rodina žila v neustálém děsu.“

Na otázku, co by mu teď řekla, kdyby měla šanci, Nastassja odpověděla: „Udělala bych cokoli, aby zůstal do konce života za mřížemi. Jsem ráda, že už není naživu.“

Naštěstí Kinski se s Nastassjinou matkou, herečkou Ruth Brigitte Tocki, v roce 1968 rozvedl a od deseti let vídala Nastassja otce jen zřídka.

Roman Polanski a další muži

Nastassja natáčela filmy od roku 1975. V patnácti letech se seznámila s režisérem Romanem Polanskim, jemuž bylo tehdy třiačtyřicet. Hned se psalo o romantickém vztahu, ale v roce 1999 v rozhovoru pro The Guardian Nastassja jejich vztah vyjasnila: „Proběhlo flirtování. Mohlo to být svádění, ale nebylo. Respektoval mě.“

Nezrodil se sice vztah, ale vznikl film Tess (1979) podle románu Thomase Hardyho, jeden z nejlepších jak v tvorbě Polanského, tak v Nastassjině kariéře. Byla za něj nominována na Césara a získala Zlatý glóbus jako "nová hvězda". K jejím dalším známým filmům patří například Kočičí lidé, Mariini milenci, Paříž, Texas či Nevěrně tvá.

V letech 1984⁠ až ⁠1992 byl jejím manželem egyptský filmař Ibrahim Moussa, s nímž má syna a dceru. Druhou dceru, modelku Kenyu Kinski-Jones, má s muzikantem Quincym Jonesem, s nímž žila v letech 1992 až 1995.

NA KOMPLIKOVANÝ ŽIVOT HEREČKY A OTCE NETVORA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články