Topmodelka Kate Moss slaví 46. narozeniny: Jak se na ní podepsaly drogy, alkohol a bujaré večírky?

Kate Moss, plným jménem Katherine Ann Moss, je anglická supermodelka a módní návrhářka. Stala se tváří mnoha slavných kosmetických a oděvních značek. Do povědomí se dostala také díky vztahu s americkým hercem Johnny Deppem nebo se zpěvákem Petem Dohertym.
Zdroj: Profimedia.cz
Kate Moss, plným jménem Katherine Ann Moss, je anglická supermodelka a módní návrhářka. Stala se tváří mnoha slavných kosmetických a oděvních značek. Do povědomí se dostala také díky vztahu s americkým hercem Johnny Deppem nebo se zpěvákem Petem Dohertym.V roce 2007 podepsala smlouvu s britskou oděvní firmou Topshop a navrhla svou první kolekci oblečení a doplňků a ve spolupráci dále pokračují. V témže roce představila také vlastní vůni s názvem Kate Moss.Svým stylem ovlivňuje miliony žen na celém světě. + 4 fotky+ 5 fotek

Již déle než dvacet let patří Kate Moss mezi světové špičky v oblasti modelingu. Za ta léta má kráska za sebou bohatou kariéru plnou skandálů, milostných i drogových avantýr. Jestli někdo umí prodat to, co mu bylo do vínku naděleno, je to právě tato topmodelka.

Petra Járková
Petra Járková 16. 01. 2020 07:00

Nejúspěšnější britská modelka současnosti si s excesy evidentně hlavu neláme. Její životní tempo ve stylu Sex & Drugs & Rock & Roll jí dá občas pořádně zabrat. Tisíckrát byla proto konfrontována s nelichotivými záběry, které ji usvědčovaly z koketování s drogami a alkoholem. Pověsti Kate Moss to ale paradoxně nikdy neuškodilo, ba naopak.

Dětství

Kate se narodila 16. ledna 1974 v londýnském Croydonu ve Velké Británii matce Lindě Rosin a otci Peterovi Edwardu Mossovi, který vlastnil cestovní kancelář. Rodiče se rozvedli, když bylo Kate třináct let a ta zůstala žít s matkou.

Objevena na letišti

Pro modelingovou kariéru byla objevena, když se v roce 1988 vracela z  dovolené na Bahamách. Na letišti si jí tehdy všimla Sarah Doukas z modelingové agentury Storm. V té době jí bylo pouhých čtrnáct let.

Malá a hubená

Velký úspěch zaznamenala už díky prvnímu fotografování pro časopis The Face, kde se objevila na obálce nahá. Na modelku byla však neobvykle malá a ve srovnání s ženskými supermodelkami 80. let i velice hubená. Stala se tak novým typem antimodelky a odstartovala novou vlnu tzv. waif looku.

Světově známá

Objevila se a stále objevuje na obálkách prestižních módních časopisů celého světa. Například na obálkách americké, britské i francouzské Vogue. Stala se postupně tváří téměř všech významných značek, na počátku své kariéry ale proslula díky kampani pro Calvina Kleina.

Láska a vztahy

Po jejím boku se objevila pěkná řádka celebrit. Její velkou láskou byl bezesporu Johnny Depp, jejich bouřlivý vztah trval tři roky. Dalším osudovým mužem, díky kterému skončila ve víru drog, večírků a alkoholu byl Pete Doherty, frontman kapely Babyshambles. V červenci 2011 se vdala za Jamieho Hince, kytaristu rockové kapely The Kills. Rozvedli se po pěti letech. Od té doby je po jejím boku vidět každou chvíli jiný zajíček.

NA SNÍMKY, KDE KATE MOSS NEVYPADÁ DVAKRÁT VE FORMĚ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články