Jiřina (65): Manžel se na prahu sedmdesátky zbláznil a odkráčel za mladou sukní

Jiřina (65): Manžel se na prahu sedmdesátky zbláznil a odkráčel za mladou sukní
Zdroj: Freepik

Jiřina se těšila, jak stráví stáří s manželem Jindrou v chaloupce, kterou pro ně pořídila. Jak se ale zdá, bude v ní žít sama. Jindra si totiž na prahu sedmdesátky našel o čtyřicet let mladší ženu. Jiřina tuší, že to není láska, ale rozmar. Snaží se to manželovi rozmluvit, ale ten si myslí, že jde o lásku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 09. 2022 13:00

Dlouhých čtyřicet let žiji s tím, že můj manžel Jindra (68) má všech pět pohromadě. Jeho nedávný čin ale mluví o opaku. On si, prosím pěkně, na prahu sedmdesátky narazil pětadvacetiletou holku. Mluví o jakési lásce na stará kolena. Nechápe, že ta mladá husička z něj jen tahá peníze. Jsem z toho na zhroucení, protože takový nůž do zad jsem nečekala.

S manželem jsme vždycky všechno zvládli

S Jindrou jsme se brali z opravdové lásky, když mi bylo tolik, co je teď jeho milence. Znali jsme se roky předtím, ale se svatbou jsme čekali. Myslím, že jsme za náš společný život stihli vážně hodně. Vybudovali jsme stabilní zázemí pro naše dva syny Jirku (35) a Viktora (33). Celý život jsme tvrdě pracovali, aby se kluci měli dobře.

Roky jsme udržovali v chodu firmu, kterou jsme před časem na chlapce přepsali, aby v našem podnikání pokračovali. Když se za svým životem ohlédnu, za každým rohem vidím svého manžela. Naše společné dovolené a zážitky plné srandy. Vidím samozřejmě i starosti a útrapy, které si pro nás život připravil.

Vždycky jsme spolu všechno zvládli. Jak smrt mých rodičů, tak těžký průběh nemoci manželova otce. Dokonce jsme ustáli i problémy se zákonem, které Viktor svého času měl. Držela nás víra, láska a naděje, že jednou bude líp. Myslela jsem si, že na stará kolena budeme mít s Jindrou klid. Jenže jsem se šeredně spletla.

Manžel si v sedmdesáti našel milenku

Manželovi bude za rok a půl krásných sedmdesát let. Na stáří jsem nám naplánovala koupi malé roubenky v horách, což byl vždycky náš sen. Jindra něco tušil, ale dělal, že o tom neví. Nemohla jsem se dočkat, až si sbalíme věci a odjedeme dožít do přírody. Jak se ale zdá, pojedu sama. Jindra se totiž přiznal k něčemu, o čem jsem neměla tušení.

„Mám ženskou," vypadlo z něj, když jsem mu řekla, že se stěhujeme. Brala jsem to jako jeden z jeho vtipů. On to však myslel naprosto vážně. Přiznal se, že mít vedle sebe o víc jak čtyřicet let mladší ženu je něco neuvěřitelného. Co na to já? Já se mu vysmála. Co si myslíš, že na tobě tak mladá holka asi vidí, dědku?" narážela jsem na peníze.

„Můj šarm a moudrost," chvástal se. Peníze, drahoušku," pronesla jsem ironicky. Pořád jsem tajně doufala, že je to jen nějaký žert. Jenže Jindra se rozhodl, že zůstane bydlet v bytě, aby byl své milé poblíž. Nic z toho nechápu. Nechápu tu slečnu, co na Jindrovi vidí. Nechápu Jindru, že mu to vůči mně není hloupé.

Přála jsem si strávit stáří s manželem

Raději jsem se ani neptala, zda spolu spí. Bojím se, jaká by přišla odpověď. My jsme se totiž nemilovali víc jak pět let. Jindra tvrdil, že už to nejde. Nevadilo mi to, měl i jiné kvality. Jsem z toho stále v šoku. Snažím se mu jeho úlet rozmluvit. Prosím ho, aby šel se mnou a strávil se mnou těch posledních pár let, co nám zbývají.

On je však přesvědčený, že mu někdo dal ještě možnost trochu si zašpásovat, a tak zůstává. Naši synové nevědí, na kterou stranu se vlastně postavit. Jestli ke zhrzené matce, která má zlomené srdce. Či k otci, který se zubní protézou sbalil mladou holku. Stejně vedle něj teď nemůžu být, takže jsem odjela do naší chaloupky. A každý den čekám, kdy uslyším zvuk našeho auta a Jindra vystoupí s tím, že se zmýlil. Snad to stihne dřív, než si pro mě přijde zubatá. Stále jsem ochotna mu jeho přešlap prominout.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články