Richard (35): Dnes vím, že jsem si manželku vybral blbě. Miluji totiž její mladší sestru

Richard (35): Dnes vím, že jsem si manželku vybral blbě. Miluji totiž její mladší sestru
Zdroj: Unsplash

Richard si před lety vybíral partnerku ze svou sester, které ho milovaly. Zvolil si okatou a živelnou Kláru. Dnes však své volby lituje. Už několik let ví, že ve skutečnosti miluje Mirku. Ona to cítí stejně. Richard teď má šanci všechno změnit. Bojí se však, co tomu řekne rodina.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 07. 2022 07:00

Když jsem si před lety vybíral ze dvou sester, měl jsem zvolit Mirku (33). Sám nevím, proč jsem dal přednost její mladší sestře Kláře (31). Po letech v nespokojeném manželství přišla možnost to celé změnit.

Ženu jsem si vybíral ze dvou sester

Když mi bylo sedmnáct let, poznal jsem Mirku a Kláru. Byly sestry a nejhezčí holky v okolí. Věděl jsem, že po mě touží obě. Z nějakého důvodu jsem dal přednost okaté Kláře před uzavřenější Mirkou. Byla živější a já měl pocit, že s ní zažiji úžasné věci. Ničeho se nebála a do všeho šla po hlavě.

Dnes vím, že moje volba byla chybná. Klára je sobec první třídy, myslí jenom na sebe. Ze začátku tomu tak nebylo. Skutečně jsem po jejím boku zažíval věci, na které bych si sám netroufl. Ona se totiž nikdy nebála riskovat. Po třech letech chození jsme se vzali. Během několika let se však změnila k nepoznání.

Uměla být zlá a pomstychtivá. Po narození dětí její zlost na okolní svět zesílila. Ke mně se chová jako ke kusu hadru. O tom, jak přísná a chladná je k našim dětem, raději pomlčím. Jako kdyby je snad ani neměla ráda. Když se dívám na to, jak se chová, víc si uvědomuji, že jsem si měl vybrat Mirku.

Miluji svou švagrovou

I ona má manžela a dvě děti. Je však pravým opakem své sestry. Rozvážná a milující povaha jí zůstala. Když vidím, jak hladí manžela po ruce a miluje své děti, je mi do breku. Mohl jsem to být já, koho mohla milovat. Každá rodinná sešlost je pro mě utrpením. Vždy si uvědomím, jak moc mám Mirku rád.

Myslím, že ani já jí nejsem lhostejný. Využije každou chvíli, aby se mnou mohla prohodit pár slov. „Jsi s mou sestrou šťastný?" zeptala se nedávno. Nechtěl jsem lhát, a tak jsem řekl pravdu. „Ani ne, abych byl upřímný..." přiznal jsem se. „Kéž by byla jako ty," podíval se jí do očí. „Škoda, že sis tehdy vybral Kláru. Vše mohlo být jinak," posteskla si.

Možná by náš rozhovor pokračoval, kdyby nás nevyrušila moje manželka. „Odjíždíme," zavelela. Mirka se na mě smutně podívala a odešla. „Ségře to prý doma nějak skřípe," zmínila se Klára v autě. „Neříkala ti něco?" zjišťovala. Já v ten moment ucítil možnost, jak změnit svůj život. Možná není všechno ztracené, proběhlo mi hlavou.

Mám možnost být s ženou, kterou miluji

O několik týdnů později se u mě Mirka stavila. Manželka byla zrovna pryč i s dětmi. „Já už takhle nemůžu žít," vtrhla mi do dveří. „Miluju tě, víš to?" špitla. V tu chvíli jsem pocítil nával štěstí. „Vždyť já tebe taky. Měl jsem si tehdy vybrat tebe, teď už to vím," nestihl jsem ani doříct větu, neboť jsme se začali vášnivě líbat. Toho dne jsme se poprvé milovali.

„Máme ještě šanci," řekla, když odcházela. A já teď stojím před nelehkým rozhodnutím. Mám možnost být s ženou, kterou skutečně miluji. Musím ale obětovat vztah s Klárou. Jenže co tomu řeknou děti? Jak se asi budou tvářit, když zjistí, že miluji jejich tetu, ke které tolik vzhlíží? Je mi jasné, že tchyně s tchánem mě odepíšou. Pořád mi ale něco říká, že to za to stojí. Konečně budu s Mirkou, o kterou tolik stojím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články