Bedřich (26): V noci mě vzbudil přítel mojí sestry, abych jí předal vzkaz. Netušil jsem, že je tou dobou už mrtvý

Bedřich (26): V noci mě vzbudil přítel mojí sestry, abych jí předal vzkaz. Netušil jsem, že je tou dobou už mrtvý
Zdroj: Unsplash

Bedřichově mladší sestře jednoho večera nečekaně zemřel přítel. Když se Bedřich uprostřed noci probudil, Oliverův duch seděl na kraji jeho postele a prosil, aby jeho milované vyřídil jistý vzkaz.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 12. 2021 13:00

Už je to více než šest let, co mé sestře Lauře zemřel dlouholetý přítel. V té době jí bylo osmnáct a dokončovala střední školu. Ten večer, kdy zemřel, si zalezla ke mně do pokoje, kde jsem měl počítač. Potřebovala se učit na zkoušku, tak jsem mezitím ulehl do její postele.

Přítel mé sestry se s ní přišel rozloučit

Myslím, že se poznali, když bylo ségře čtrnáct. Byla do Olivera skutečně zamilovaná. Nešlo o žádnou puberťáckou lásku. Stačilo ty dva vidět spolu a každému bylo jasné, že pro sebe byli stvoření. Oliver byl o dva roky starší než Laura a měli spolu velké plány. Chtěli cestovat, koupit si domeček na vesnici a založit rodinu. Nic z toho se už ale nestane.

Onoho osudného večera mě Laura požádala, jestli bych jí nepůjčil počítač. V té době jsme měli doma jen jeden a byl právě u mě v pokoji. Protože tušila, že se bude celou noc učit, navrhla mi, abych přespal v jejím pokoji, kde budu mít klid. Na jednu noc jsme se tedy vyměnili. Ulehl jsem kolem desáté, zatímco Laura se ještě učila.

Kolem jedné ráno mě vzbudil chladivý dotyk. Jasně jsem cítil, jak mě po tváři hladí čísi ruka. Vzbudil jsem se a spatřil nad sebou postavu. Seděla na kraji postele a byla místy rozmazaná. Pak mi to došlo. ,,Co tady děláš, Olivere?“ divil jsem se. On se na mě tak zvláštně podíval. ,,Čekal jsem tu Lauru,“ řekl a odmlčel se.

Měl jsem sestře vyřídit vzkaz

,,Už nemám moc času. Musím jít. Vyřiď Lauře, že ji miluji a budu ji celý život hlídat. Hlavně, ať je šťastná. Slib mi, že na ni dáš pozor,“ pronesl a vzájemně jsme se zadívali do očí. Lehl jsem si a znovu tvrdě usnul. Ráno jsem slyšel z vedlejší místnosti křik a pláč. Hbitě jsem vstal z postele a šel se podívat, co se děje. ,,Olivere, to ne,“ volala zoufale Laura. ,,Co se stalo?“ zeptal jsem se rozpačitě.

,,Oliver je mrtvý. Mrtvý, chápeš to?“ vzlykala. ,,To není možné. V noci za mnou byl,“ pronesl jsem. ,,Přestaň si dělat srandu. Oliver měl včera odjíždět na soustředění přece,“ reagovala ségra podrážděně. ,,Přísahám, že za mnou v noci byl. Hladil mě po tváři. Říkal, ať na tebe dám pozor a že tě bude vždycky milovat,“ citoval jsem.

Laura propukla v hysterický pláč. Mamka se na mě dívala tak, jako by mi říkala, ať těch vtípků nechám. Nikdo mi nevěřil. Laura se sesypala. Ona ho vážně milovala. S Oliverem odešel i kus jí. Musel jsem si to sám srovnat v hlavě, co se mi tu noc vlastně stalo. Vím, že to nebyl sen. Cítil jsem jeho ruku na tváři, vím to.

Splním, co jsem mu slíbil

Laura mi nakonec uvěřila. Byla to pro ni jistá útěcha. Od toho dne se ale změnila. Novou lásku už nenašla a svoje sny pohřbila společně s ním. Každý den chodí Oliverovi na hrob a modlí se za další setkání. Já mám úkol jasný.

A to dávat na svoji mladší sestřičku pozor. Není to zrovna lehké, protože se uzavřela do sebe a nikoho k sobě nepouští. Pomohlo by nám, kdyby se dokázal Oliver znovu zjevit a rozloučit se i s ní. Určitě by pak byla schopná začít s někým znovu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články