Martin (47): Nechal jsem se unést kouzlem mladší ženy. Teď vím, jaká to byla chyba

Martin (47): Nechal jsem se unést kouzlem mladší ženy. Teď vím, jaká to byla chyba
Zdroj: Unsplash

Martin se nechal okouzlit mladší Irenou, kvůli které opustil po víc jak dvaceti letech svou manželku. Pět let si užíval v novém vztahu a myslel si, jak je šťastný. Ovšem jen do chvíle, než mu došlo, že Irena ho má jen pro peníze. Proto požádal bývalou ženu o druhou šanci. Jak to dopadlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 06. 2022 07:00

Po dvaceti letech jsem opustil svou manželku Ivu (45). Myslel jsem si, že mi mladší Irena (30) za to stojí. Přešlo pět let, kdy jsem byl jako na obláčku, a už vím, že chci zpět Ivu. Došlo mi, jakou jsem udělal chybu. Jenže Iva mi nemůže přijít na jméno. Modlím se za druhou šanci.

Zakoukal jsem se do mladší ženy

Nikdy jsem o milence nepřemýšlel, dokud k nám do prodejny nevstoupila Irena. Přišla k mému pultíku a zamrkala na mě těma velkýma hnědýma očima. Vyřídil jsem její požadavek a doufal v další setkání. Přišla ještě ten den večer. Čekala, až se prodejna zavře. A pozvala mě na skleničku. Toho dne jsem poprvé začal lhát své manželce.

Nejdřív jsem se při každé schůzce potil, aby na to Iva nepřišla. Ireně jsem narovinu řekl, že jsem ženatý a o manželku nechci přijít. Moje stanovisko se ale postupem času měnilo. Já se do ní bláznivě zamiloval. Abych si takto krásnou ženu udržel, musel jsem ji zasypávat dary.

Dával jsem jí nové boty a sem tam nějaký ten šperk. Irena byla žena na úrovni, potřebovala speciální péči. Občas mi manželka naznačila, že něco tuší. V ten moment jsem si začal dávat větší pozor. Bylo to ale čím dál tím těžší. Máme syna Adama (12), kterému jsem doma chyběl. Tehdy jsem ale žádné výčitky svědomí neměl. Dýchal jsem jenom pro Irenu.

Opustil jsem svou manželku

Otáčel jsem se jako šílený. Platil jsem jak dvoje Vánoce, tak i dvě dovolené. Jednu pro celou rodinu a druhou utajenou s Irenou. V práci mi kolegové tleskali, jaký jsem kanón, když to táhnu na dvou frontách. Nemohl jsem přiznat, že je to někdy nad moje síly. Irena začala mít víc a víc požadavků. Iva zase čím dál tím víc čmuchala.

Vymýšlel jsem si nesmyslné služební cesty, nebo dlouhé meetingy do noci. Jednoho dne to ale celé prasklo. A já té situace využil. Požádal jsem o rozvod. Iva se zhroutila. Sesypala se jako hromádka neštěstí. A já pokrytec jsem ji v tom nechal. Viděl jsem jen sebe a své štěstí. Chtěl jsem mít v náručí jen Irenu, která byla hotovým skvostem.

Na Adama jsem taktéž nebral ohledy. Myslel jsem si, že stačí, když se sem tam ukážu a strčím nějakou korunu. Byla to velmi špatně vyhodnocená situace. To ale vím až dnes, po téměř pěti letech. Těsně po rozvodu jsme s Irenou lítali na zamilovaném obláčku. Už jsme se nemuseli schovávat a já nemusel pořád vymýšlet lži pro manželku.

Rozvod byl chyba, chci svou ženu zpět

Po čtyřech letech života s Irenou přišly první mraky. Začala mě utiskovat a zakazovat moje koníčky. Stal jsem se jen finančním sponzorem jejího nákladního života. Najednou jsem ve vztahu neměl žádnou výhodu, ale co hůř, ani lásku. Čím dál častěji jsem vzpomínal na Ivu. Jak mě měla ráda a milovala rodinu, pro kterou by se roztrhla.

Z doslechu jsem věděl, že rozvod nesla velmi těžce a roky se z něj dostávala. V přímém kontaktu jsme ale nebyli. Dostal jsem chuť ji vidět. Pohledět do její tváře a obejmout ji. Na schůzku sice přišla, ale s chladnou tváří. Požádal jsem o druhou šanci a uznal svou chybu. Iva mi řekla, že mě stále miluje, ale zpět mě nevezme. Zlomil jsem jí srdce. A to se nedá odpustit. Kdyby mi tenkrát někdo řekl, že mě Irena má jen pro peníze, prokázal by mi velkou službu. Teď mi zbyly jen oči pro pláč.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články