Štefan (60): Když jsem opustil ženu kvůli mladší milence, nedomyslel jsem jednu věc. Teď za to pykám

Štefan (60): Když jsem opustil ženu kvůli mladší milence, nedomyslel jsem jednu věc. Teď za to pykám
Zdroj: Freepik

Štefan před lety opustil manželku kvůli mladší ženě. Myslel si, jak dobře dělá. Sotva se ale ocitl bez peněz, milenka ho odkopla. Teď klečí u nohou bývalé ženy a prosí o druhou šanci.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 03. 2022 10:30

Pravda je taková, že jsem ze dne na den opustil svoji manželku Věrku (58). Důvodem byla mladší žena, do které jsem se bláznivě zamiloval. Při rozvodu jsem ale nedomyslel jednu věc, která se teď dostává ke slovu. Pro mladší Jitku jsem už jen chudý a starý dědek, a tak mě odkopla.

Rozvedl jsem se kvůli mladší ženě

Vždycky jsem měl o Věrce jen to nejlepší mínění. Je to typ starostlivé milující ženy, která vždycky myslí na dobro druhých. Vždycky se o mě a naši rodinu hezky starala. Náš dům nebyl jen obyčejný dům, byl to domov. Místo, kam jsem se rád vracel. Jednoho dne se to ale změnilo. Do života mi vstoupila mladá Jitka.

V době našeho seznámení nás dělilo dvacet let. Já slavil 45. narozeniny a díky Jitce jsem měl pocit, že mi patří svět. Podle všeho mě dostihla krize středního věku. Najednou mi Věrčina péče a starostlivost lezla krkem. Vadilo mi, jak se o mě pořád zajímá, i to, že chce někam chodit. Čím dál častěji jsem utíkal do Jitčiny náruče.

Ta mě znovu probudila k životu. Díky ní jsem zhubnul, začal cvičit a změnil image. Hrál jsem si na to, že je mi také pětadvacet. Nejdřív šlo o utajený poměr, který ale jednoho dne prasknul. Tenkrát jsem byl vlastně rád, protože mohlo skončit to věčné lhaní a zapírání. Rozvod jsem viděl jako cestu ke štěstí.

Mladá milenka mě jen využívala

Doteď nechápu, jak skvěle to Věrka nesla. Nedělala mi problémy, žádné naschvály. Po skončení rozvodu jen řekla: ,,Doufám, že sis to pořádně promyslel.“ Její slova jsem nezkoumal a vesele je hodil za hlavu. S Jitkou byly první roky náramné. Cesty do exotických zemí, plavby po moři.

Připadal jsem si jako král. Jitka se nechávala hýčkat. Šatil jsem ji, živil a vlastně všechny naše výlety bez námitek sponzoroval. Platil jsem drahý nájem v centru Prahy. Věci dostaly rychlý spád, když jsem přišel o práci. I když jsem si obratem našel novou, můj plat se rapidně snížil. Najednou nebylo na všechny ty luxusní dovolené a náhrdelníky.

Ani Jitka už nebyla tou, do které jsem se zamiloval. Začala být zlá a nafoukaná. Všechno obrátila proti mně. Už jsem neměl peníze, začal jsem šedivět. Myslel jsem si, že to pro Jitku nebude problém. Má mě přece ráda, utěšoval jsem se v době hádek. Jak ukázal čas, šlo jí jen o peníze a luxus, který jsem jí dopřával.

Znovu bojuji o přízeň bývalé ženy

Když mě před rokem opustila, na rozloučenou mi řekla: ,,Byla jsem s tebou jen kvůli prachům. Teď jsi na nule, a ještě ke všemu starý dědek. Spát s tebou bylo utrpením.“ Vážně jsem to nepoznal? To jsem byl tak slepý, že mi nedošlo, že mě Jitka jen využívá? Salva výčitek na moji hlavu nebrala konce.

Dnem i nocí jsem se proklínal. Postupně mi docházelo, co všechno jsem opustil kvůli mladé kočce, která mě ve finále ani neměla ráda. Dostavila se obrovská lítost. I přes to, jak moc se stydím, jsem se rozhodl kontaktovat Věrku. Zdá se, že mě má pořád ráda. Vzájemná důvěra byla zásadně narušená, ale opravdová láska překoná ledacos. Možná mám ještě šanci na pokojné stáří po boku milované osoby.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články