Laura (45): Manželova milenka mi otevřela oči. Nakonec jsme ho opustily obě

Laura (45): Manželova milenka mi otevřela oči. Nakonec jsme ho opustily obě
Zdroj: Unsplash

Laura tušila, že ji manžel Mirek podvádí. Říkala si, že dokud se vrací domů, nebude to řešit. Pak ji ale vyhledala Mirkova milenka a otevřeně si promluvily. Laura nakonec sama požádala o rozvod a z milenky se stala její kamarádka.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 05. 2022 10:00

Tušila jsem, že mě můj manžel Miroslav (45) poslední roky podvádí. Pořád jsem si ale říkala, že dokud se vrací domů, nebudu to řešit. Když mě však jeho milenka sama vyhledala, začala jsem přemýšlet jinak. Šarlota (42) mi otevřela oči. Jenom díky ní jsem si uvědomila svoji cenu a dokázala manžela opustit. Šarlota nakonec udělala to samé.

Tušila jsem, že manžel má milenku

S Miroslavem se známe dvacet let. Manželé jsme byli posledních patnáct let. Máme spolu dceru Gábinu (19), která s námi už nežije. Ve vztahu jsme nikdy neměli větší potíže. Žili jsme klidně a já si myslela, že spolu i zestárneme. Zhruba před dvěma lety se mi Miroslav začal měnit před očima.

Cvičil a změnil svůj šatník. Najednou mu velmi záleželo na tom, jak vyjde z baráku. Čas od času se zpozdil a svaloval to na práci. Nejsem včerejší, abych nepoznala, že je v tom jiná žena. Ze začátku si ještě dával pozor. Po nějaké době už klidně přišel domů ovoněný ženským parfémem. Hned ve mně vzbudil podezření.

Často jsem na něm viděla, že je myšlenkami jinde. Měl hlavu zabořenou v telefonu a úsměv na tváři. Mohla jsem na něj hned vyrukovat a dát mu nůž na krk. Jen jsem nevěděla, co od toho mohu čekat. Pravděpodobně by zapíral. V tom horším případě by ode mě možná odešel. A toho jsem se bála. Tak jsem tiše tolerovala fakt, že má milenku.

Manželova milenka mi zaťukala na dveře

Byly dny, kdy jsem si říkala, že to tak možná má být. On se mnou dál vesele jezdil na chatu, občas jsme si někam zašli. Dokonce jsem tu a tam dostala květinu nebo nový telefon. Černé svědomí mu zjevně nedalo jednat jinak. Vnitřně jsem se s tím smířila a říkala si, že dokud se vrací domů, nemám co řešit.

Představa, že se ve svém věku rozvádím a začínám znovu s někým jiným, mě velmi děsila. Jenže! Jednoho dne nám na dveře zaťukala cizí žena. Byla v mém věku a nutně se mnou potřebovala mluvit. Podvědomě jsem tušila, kdo to je. Hned si vzala slovo. „Víte, že si to vůbec nezasloužíte?" začala zhurta. „Co máte na mysli?" nechápala jsem.

„Já jsem milenkou vašeho manžela," řekla a mě polilo horko. „A co chcete po mě?" odfrkla jsem. „Nic. Ale podle toho, jak o vás manžel mluví, jste skvělá ženská. Nepřijde mi fér, že vás tahá za nos," pokračovala. „Vám to nevadí, že má milenku?" zeptala se otevřeně. Moc času na rozmyšlenou jsem neměla. „Vadí, ale co mám dělat?" reagovala jsem stroze.

Z manželovy milenky se stala moje kamarádka

Seděla u nás asi tři hodiny. Vyprávěla mi, jak se s manželem poznali a co všechno jí nasliboval. Údajný rozvod a jejich společné soužití. Bylo mi z toho úzko, nicméně možná právě to jsem potřebovala vědět, abych s tím začala něco dělat. Šarlota mi otevřela oči. I ona se k něčemu přiznala. „Mám Mirka ráda. Možná až moc, ale nemohu s ním být, když teď vím, jak skvělou ženu má," řekla.

Stačilo ještě pár setkání, aby mi došlo, že si mě Mirek nezaslouží. Nakonec jsem požádala o rozvod. I Šarlota s ním ukončila poměr. Z nás dvou se staly přítelkyně. Mirek se podle všeho přepočítal, ale vlastně mu za to děkuji. Nejen že mi ukázal, kdo skutečně je, ale získala jsem i skvělou kamarádku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články