Adéla (54): S manželem jsme spolu nezvládli spát. Museli jsme si najít malého pomocníka

Adéla (54): S manželem jsme spolu nezvládli spát. Museli jsme si najít malého pomocníka
Zdroj: Unsplash

Někdo řeší problémy v sexu nevěrou. Adéla se Šimonem se k tomu postavili jinak. I když si po třiceti letech lezou na nervy, milování k životu potřebují. Proto našli způsob, jak si ho vzdor okolnostem společně užít.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 07. 2021 13:00

Sama se divím, že jsme se Šimonem (57) vydrželi třicet let. Je jasné, že vášeň a láska, které tam na začátku vztahu byly, jsou fuč. Dostali jsme se do fáze, kdy spolu nemůžeme spát bez toho, abychom si dali skleničku.

Naše povahy k sobě příliš nepasují

Šimona jsem si brala i s jeho chybami. Stejně to platilo i obráceně. O sobě mohu říct, že jsem panovačná hysterka, se kterou žít není žádný med. Umím být ale i milá, pořádná a sem tam i vtipná. K Šimonovým temným stránkám zase patří fakt, že je to bordelář a cholerik. Takže jakmile není něco pořádně uklizeno, strašně se pohádáme.

Na začátku vztahu jsme oba hodně předstírali. Nebo spíš se snažili ukázat v tom nejlepším světle. Nic ale netrvá věčně. Takže po deseti letech společného života bylo jasné, kdo je kdo. Museli jsme se spolu znovu naučit žít. Šimon si zvyknul na moje ustavičné rýpání, proč je něco tak, a ne onak.

Já se musela smířit s tím, že velmi rád řve a řeší věci v afektu. Nerad přiznává, když nemá pravdu. A co se úklidu týkalo, věřila jsem, že ho k pořádku prostě dovedu. Byla jsem naivní, ale to vím až dnes. Na druhé straně jsme dokázali vychovat dvě děti, které se v životě neztratí. Vždy u nás najdou oporu a lásku.

Manžel přišel s nabídkou sexu

Co se našemu vztahu vyhnulo, byla nevěra. Výjimečně jsme se shodli na tom, že je to věc, která do manželství nepatří. Vzájemně jsme o sobě věděli, že kdyby se to přeci jen stalo, tolerovat to nebudeme. Museli bychom se rozvést. Jak šel čas, v naší ložnici to za moc nestálo. Tím, že jsme do sebe celé dny rýpali a hádali se, chyběla nám chuť na sex.

Šimon si místo toho dal večer tři piva a dva panáky. Já si nalévala dvojky svého oblíbeného vína a byl klid. Právě pod vlivem alkoholu jednou přišel Šimon s tím, že má chuť se pomilovat. Nejdřív se mi do toho nechtělo, protože jsem byla ještě naštvaná za to, že dva dny nevynesl odpadky. Tak jsem řekla: ,,Nech mě dopít tu dvojku, a pak se uvidí.“

Nakonec jsem do sebe kopla další dvě a chuť na sex přišla i na mě. Značně pod parou jsme na to hupli. Mělo to grády, i když jsme oba už překročili hranici padesátky. Usínali jsme jako dva zamilovaní středoškoláci. Ráno se ale vše vrátilo do starých kolejí. ,,Pusť mě, mám úplně zdřevěnělou ruku, jak mě držíš,“ spustil manžel.

Dáváme si skleničku na kuráž

,,To ty ses v noci lísal, ne já, tak toho nech,“ okřikla jsem ho. Přes den zase probíhaly hádky o hlouposti a výměny názorů. Přišel večer a my otvírali své láhve s alkoholem. Nutno podotknout, že nejsme žádní pijani. Zkrátka a dobře jsme podvědomě cítili, že pod vlivem lépe sneseme jeden druhého.

A pokud díky tomu ožil i náš sex, tak proč ne? Šimon není schopen milování každý večer. Tudíž pijeme tak jednou, maximálně dvakrát týdně. Říkáme tomu ,,na kuráž“. Oba sex potřebujeme, ale hledat ho jinde jenom proto, že jsme spolu třicet let, nám přijde jako hloupost. Tak si trochu pomůžeme, abychom toho druhého lépe snesli.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články