Dana (33): Kamarádka zhubla sedmdesát kilo. Na rozdíl od ní z toho mám pramalou radost

Dana (33): Kamarádka zhubla sedmdesát kilo. Na rozdíl od ní z toho mám pramalou radost
Zdroj: Freepik

Na škole byly kamarádkami na život a na smrt. V dospělosti se Vanda zakulatila. Zatímco Dana a Markéta založily rodiny, Vanda zůstávala sama. Vše se změnilo, když zhubla 70 kilo. Začala lézt holkám do zelí a ty si to nenechaly líbit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 03. 2022 10:00

Mám dvě velmi dobré kamarádky Markétu (31) a Vandu (32). Právě Vanda mi je aktuálně trnem v oku. Po letech se jí podařilo zhubnout a teď si myslí, že jí patří svět. S Markétou jí máme plné zuby, protože si začala myslet na naše partnery.

Kamarádka přibrala na 140 kilo

Všechny tři se známe ze střední školy. Byly jsme silnou trojkou, o které na škole každý věděl. Klukům jsme se líbily. Vandu sice měla už tehdy trochu nadváhu, nicméně to byla rajcovní baba, protože se uměla skvěle namalovat a vkusně obléknout.

Její váha výrazně vzrostla v době, kdy jsme nastoupily do práce. Vanda dělala v kanceláři, takže od rána do večera jen seděla. Ani jedna z nás jí ale nikdy neřekla, že je tlustá a měla by se sebou něco udělat. My s Markétou jsme si během let našly muže a založily rodiny. Vanda byla pořád sama.

I tak k nám patřila, ať se dělo, co se dělo. Když nám bylo třicet, Vanda už měla 140 kilo. Působilo to na mě tak, že hodila flintu do žita. Tehdy jsme jí s Markétou naznačily, že by se sebou měla něco dělat, dokud je čas.

Sotva kamarádka zhubla, šla mi po manželovi

Vanda se svěřila, že se cítí velmi opuštěná a nechtěná. Záviděla nám rodiny, a hlavně naše partnery. Někdy uměla být i zlá, jako bychom za její problémy mohly my. A pak přišla ta změna. Vanda začala hubnout. Dokonce si pomohla návštěvami nutričního terapeuta. Zcela překopala svoje stravovací návyky.

Když měla dole čtyřicet kilo, úplně rozkvetla. Znovu to byla ta stará známá Vanda. Po dalších dvaceti shozených kilogramech byla k nepoznání. Dřela na sobě od rána do večera. Začala chodit do posilovny. Jednoho dne se ocitla na váze 70 kilo a nadbytečnou kůži si nechala odstranit.

Vznikl nový člověk, nová osobnost. Z Vandy se stala prvotřídní kočka. Nám dvěma tím ale začalo peklo. Dál jsme Vandu braly všude s sebou. I na rodinné výlety, kde byl můj manžel Radek. Neuniklo mi, jak s ním flirtuje. Pořád se kolem něj motala. Radek ji samozřejmě obdivoval a chválil.

S kamarádkou jsme přerušily kontakty

Když mi totéž vyprávěla i Markéta, bylo jasné, že máme problém. Vanda nám šla po chlapech. Jako kamarádky jsme ji upozornily, že do zelí se neleze. Byla s námi hned hotová. ,,Snad byste nežárlily? Teď teprve uvidíte, co dokážu,“ varovala nás a dál se motala kolem našich manželů. Řešení bylo jednoduché.

Přestaly jsme ji zvát na společné akce. Ona se k nám občas snažila vetřít, ale už ji mezi sebe nechceme. Já i Markéta si svoji rodinnou pohodu hodláme bránit. Nemůžeme dopustit, aby nám ji zničila jedna zlomená duše, která chytla druhý dech. Mrzí mě, že naše přátelství nabralo tak rychlý konec. Někdy je to ale menší zlo. I přes to všechno přeji Vandě, aby se nakonec našla a urvala si kus svého štěstí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články