Jana (63): Na stará kolena jsem se zamilovala do skvělého muže. Naše štěstí ovšem nemělo dlouhého trvání

Jana (63): Na stará kolena jsem se zamilovala do skvělého muže. Naše štěstí ovšem nemělo dlouhého trvání
Zdroj: Freepik

Jana si na stará kolena našla skvělého chlapa. Jarda si ji dlouho nechtěl pustit k tělu, nakonec se ale do sebe zamilovali. Celé to kazí jen jeho dcera, která na Janu žárlí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 08. 2021 13:00

Myslela jsem si, že ve svém věku už nebudu řešit žádné žabomyší války. Před třemi lety jsem si našla přítele Jardu (62), který je naprosto skvělý. Náš vztah nabourává jediná věc. Konkrétně jeho dcera Lenka (33), která mě z neznámého důvodu nesnáší.

O lásku jsem musela bojovat

Jardu jsem poznala na jednom koncertě, kam jsem se stejně jako on vydala sama. Dalo nás dohromady setkání u toalet. Spletla jsem si dveře a šla na pány. Ze dveří právě vycházel Jarda a přeskočila jiskra. Ze začátku jsme spolu chodili jen na koncerty či do divadla. I v pokročilém věku jsme oba velmi tíhli ke kultuře.

Jarda byl už sedm let rozvedený. Tři roky po rozchodu jeho bývalá žena zemřela. Měl z toho výčitky svědomí, protože Hanka nesla rozpad manželství velmi těžce. Náš vztah se tak vyvíjel skutečně pomalu. Jarda se bál dalšího zklamání a téměř rok si mě držel od těla. Navíc mě různě zkoušel.

Když si byl jistý, že mi nejde o jeho majetek, ale o něj jako o člověka, pustil si mě k sobě blíž. Nastěhovala jsem se k němu. Ale než se tak stalo, trval na tom, že mě musí představit své dceři. Lenka působila na první pohled jako milá ženská, která má v životě jasno. Během našeho setkání ale velmi často zmiňovala svoji matku.

Přítelova dcera mě nepřijala

Chvílema jsem měla pocit, že mě snad ani nevidí. Bavila se jen s Jardou. Ten se mě snažil zapojit do hovoru, ale Lenka vždycky svedla řeč k rodinným vzpomínkám. První setkání se podle mého moc nepovedlo. Jarda byl ale nadšený. ,,Tak co na Lenku říkáš? Skvělá ženská, viď? Budete kamarádky, to se vsadím,“ tetelil se blahem.

Já ale začala mít obavy. Pochopila jsem, že mi to Lenka nehodlá ulehčit. Každá další návštěva byla horší a horší. Třeba když Jarda slavil narozeniny, koupila jsem mu gramofonovou desku, kterou si tak přál. Lenka nad tím ohrnula nos, že táta přece není žádný dědek, aby něco takového poslouchal. Ona mu pořídila chytrý telefon.

Když k nám měla přijít s rodinou na oběd, nikomu mimo Jardu nechutnalo. Její manžel byl evidentně naočkovaný, aby se ke mně choval nepřátelsky.

Navedla proti mně i své děti

Lenčiny šestileté děti se po čase začaly dožadovat, aby u mě s Jardou mohly strávit víkend. Na vlastní uši jsem slyšela, jak jim říká: ,,Já ale nechci, abyste tu byly. Jana není dobrý člověk. I když se tváří mile, je zlá. A takové lidi my ve svém životě nechceme. Můžete jít s dědou třeba na hřiště, ale bez Jany.“

Obě děti se na ni překvapeně podívaly, ale jako své matce jí věřily. Od toho dne se ke mně chovají nepřátelsky. Odsekávají a nejedí moje jídlo. Když s nimi přeci jen někam jdeme, ani jedno z nich mi nepodá ruku. Prý jsem špinavá. Jardovi to samozřejmě neuniklo. Řekl mi, že ví, o co Lence jde. Zkrátka žárlí a myslí si, že chci nahradit její matku.

To já v plánu nemám. Jen miluji jejího otce a chci s ním být. Jarda mě žádá o trpělivost. Myslí si, že až Lenka pochopí, že se máme rádi, dá pokoj. No jo, ale jak dlouho to může trvat?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články