Viktorie (32): Přítel žárlí na mého kamaráda z dětství. Přišla jsem na to, jak to vyřešit

Viktorie (32): Přítel žárlí na mého kamaráda z dětství. Přišla jsem na to, jak to vyřešit
Zdroj: Freepik

Kamarádství mezi mužem a ženou je neobvyklé. A může být záminkou vážných partnerských sporů. Viktorie takovou situaci zrovna teď řeší. Podaří se jí přítele přesvědčit, že se jejím kamarádem nemusí cítit ohrožený?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 08. 2021 13:00

S Matějem (32) nás pojí dlouholeté a pevné přátelství. Známe se snad od narození. Byli jsme nejlepšími přáteli už jako děti a jsme jimi doteď. Náš vztah ale začala narušovat jedna skutečnost - můj současný přítel.

Seznámila jsem přítele se svým kamarádem

Všechno to začalo ve chvíli, kdy jsem se minulé léto dala dohromady se svým současným přítelem Matyášem (35). Byla to letní láska, kterou jsem měla za jednorázovou, takže mě překvapilo, když se vyvinula v plnohodnotný vztah.

Bydlíme kousek od sebe, a tak jsme spolu začali trávit čím dál víc času. Chodíme na výlety, do restaurací, a dokonce jsme se už seznámili s přáteli toho druhého. A právě tak poznal Matyáš i Matěje. Hned na začátku jsem Matyášovi řekla, že je Matěj můj velmi dobrý kamarád, naše rodiny se znají a máme spoustu společných vzpomínek. Připadalo mi, že to chápe.

Po návštěvě u rodičů začal žárlit

Ve svém úsudku jsem se ale zmýlila. Po nedávné scéně, kterou mi Matyáš udělal, jsem pochopila, že na Matěje žárlí. A přitom za tím stála banální návštěva u mých rodičů. Ani jsem v tu chvíli nepostřehla, co mohlo Matyáše tak naštvat, že mi potom doma udělal takovou scénu.

Pravdou je, že při naší návštěvě tam byl i Matěj. Bez toho, abych to předem věděla, jel navštívit moje rodiče. Seděl tam, už když jsme přijeli, a mamka z něj nemohla spustit oči. Pořád se ho na něco vyptávala. Jak se má, co dělá, jestli s někým zrovna nechodí. Já i Matyáš jsme jí byli úplně ukradení.

Přišla jsem na způsob, jak to vyřešit

Nakonec mi došlo, že jediný důvod, proč Matyáš žárlí, je jeho uražené ego. Vadí mu, že Matěje mají lidé raději než jeho a nedokáže se přes to přenést. Vcelku ho chápu. Také by mě štvalo, kdyby měl ve svém okolí ženu, kterou bych se cítila ohrožená.

Proto jsem se snažila přijít na způsob, jak prekérní situaci vyřešit. Chtěla jsem, aby náš vztah pokračoval a aby nám Matěj nestál v cestě. Mámě jsem oznámila, že nechci, aby ji chodil Matěj navštěvovat a aby o něm přestala mluvit jako o polobohovi. Ve všem mi vyhověla. S Matějem se vídám, jen když je u toho Matyáš a zatím nám to tak klape. Budu doufat, že to vydrží.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články